Mød vores auktionariusser

Alle vores auktioner foregår under opsyn af professionelle auktionariusser.

176 auktionariusser

Adrie de Koster

Adrie de Koster

Militaria og antikke våben

Adrie de Koster

Auktionarius Militaria og antikke våben

Disse objekter fortæller historier om krigen, som ikke alle kender.

 • Ivrig samler af militaria
 • Har arbejdet mere end 7 år som kunsthandler
 • Stort netværk

Unikke numre

Adrie de Koster

Det var et brev fra hans bedstefar, skrevet til dennes hustru under 2. verdenskrig, der for alvor rørte Adrie de Koster. Dette militære brev fra en skyttegrav midt på en slagmark gav et unikt perspektiv på krigen. Så Adrie begyndte at samle på militære breve. Dernæst fulgte fotografier, medaljer og, i sidste ende, al slags militaria, især fra 1. verdenskrig. Adrie etablerede en masse kontakter på messer og begyndte også fokusere på at handle for at kunne finansiere de objekter, han ønskede til sin egen kollektion. Derfor kan Adrie fejlfrit vurdere, hvor militaria kommer fra, og hvad dets værdi er. Hvis han kommer i tvivl om et objekt, kan han konsultere sit store netværk og en af hans meget tykke referencebøger. I den relativt lille verden af militaria har Adrie opbygget stærke forbindelser til leverandører. Han ved, at hjelme er særligt eftertragtede blandt samlere, så han ynder at inkludere dem i sine auktioner, som betjener hardcore samlere og amatørentusiaster.

Alain Dilmen

Alain Dilmen

Auktionarius Militaria og antikke våben

Alain Dilmen

Jeg vidste meget tidligt, at der fandtes et marked for antikke våben.

 • Stor handelserfaring
 • Samler på antikke våben
 • Diplom i våben og ammunition

Unikke numre

Alain Dilmen kunne lide at gå på skydebanenHan var især interesseret i våbnenes præcision og deres teknik. Han læste en del om det og forstod meget tidligt, at der var et marked for antikke våben. Inden han var fyldt 20, havde han åbnet sin egen forretning, hvor han solgte antikke våben og miltaria. Han lærte meget om markedet og skabte et stort netværk, som han har gjort flittig brug af hos Catawiki. Sammen med sine kollegaer arrangerer Alain en ugentlig auktion over militaria, hvor det også er ham, der håndterer de antikke våben. Det er ikke altid let, da reglerne omkring antikke våben hele tiden ændres. Hvis alle papirer er i orden, ved Alain præcis, hvad han leder efter, og hvad det er værd. Når han kommer i tvivl, konsulterer han bare sit netværk. Han ville gerne have fingrene i en Colt revolver i god stand fra 1900-tallet (sådan en, vi alle kender fra Western-film). Han mener endda, at en smuk espingol ville være af stor interesse for samlerne på auktionen.

Albert Goldenbeld

Albert Goldenbeld

Kunst (klassisk) / Kunst (moderne)

Albert Goldenbeld

Auktionarius Kunst (klassisk) / Kunst (moderne)

Jeg vil gerne give Catawikis kunder endnu bedre auktioner.

 • Over 20 års erfaring med kunsthandel
 • En af de første inden for online kunsthandel
 • Stort netværk
 • Passioneret kunstelsker
Albert Goldenbeld

Albert Goldenbeld har været med hos Catawiki fra begyndelsen. Han har også set, hvordan kunstauktionen er vokset til en af de største online kunstauktioner i Europa. En så hurtig vækst kræver koordinering, og Albert påtog sig med glæde denne rolle med sin mere end 20 års erfaring fra online kunsthandel i bagagen. Albert bruger sin kunstneriske sans til at overvåge kvaliteten på kunstauktionerne samt vedligeholde forbindelserne til leverandører og købere. Med sit fokus på international ekspansion forventer Albert at kunne tilbyde Catawikis besøgende endnu mere eksklusive værker.

Alexander Hekkink

Alexander Hekkink

Mode

Alexander Hekkink

Auktionarius Mode

Med de rette klæder kan du selv bestemme, hvordan du vil se ud.

 • Næsten 15 års erfaring
 • Kender alle sider af herremode
 • Arbejdede for flere store modeforetagender.

Unikke numre

Alexander Hekkink

Alexander Hekkink kender alt til herremode. Fra formelle jakkesæt til trendy, afslappede designeroutfits. Gennem sit arbejde for LACOSTE, Societyshop og Geox har han været i kontakt med alle stile. Dette er ikke noget tilfælde, da Alexander så længe han kan huske, har været interesseret i mode. Han kan lide at klæde sig pænt og er især fascineret af herremodens mangfoldighed. Detaljer, farver og kontraster er alle vigtige elementer, når man vil udtrykke sig gennem sit tøjvalg. Og mulighederne er uendelige. Alexander Hekkink planlægger sine auktioner med dette in mente. Han håber også på at kunne betjene det internationale marked på denne måde og introducere det til mode i Europa og resten af verden. Alexander Hekkink mener, at det bedste ved Catawiki er, at han kan skabe interesse for mode i en bredere forstand, hvor en smuk Cornelian frakke kan vises ved siden af et trendy outfit fra Dsquared2.

Alexander Fedotov

Alexander Fedotov

Militaria og antikke våben

Alexander Fedotov

Auktionarius Militaria og antikke våben

De fleste militaria objekter er lig med en rig historie.

 • Mere end 10 års erfaring med handel
 • Stort netværk
 • Hengiven samler og messebesøgende

Unikke numre

Alexander Fedotov

Alexander Fedotov voksede op med militaria, hvilket nok ikke kommer som nogen stor overraskelse, når man vokser op i Volgograd, det gamle Stalingrad. Hele byen er karakteriseret af det store slag, som gik for sig her under 2. verdenskrig, og de modige soldater, som formåede at vende krigen. Da Alexander Fedotov fandt en tysk hjelm og tog den med hjem, blev han interesseret i at samle på militaria. Hans samling voksede sig hurtigt stor, og han fik kontakter over hele Rusland. Han begyndte snart at handle med tingene, og dette gjorde det muligt for ham at gøre sin hobby til en karrierevej. Takket være de tusindvis af objekter, som Alexander Fedotov har håndteret, kan han med rette kald sig en ekspert i militaria. Denne erfaring er uundværlig, når han gransker militaria, der kommer ind til auktionen. Han bruger dog ikke kun sine egne kundskaber, men konsulterer også ofte sit netværk for specialistråd. Alexander Fedotov kan lide at skabe varierede auktioner ikke kun med våben og hjelme, men også dokumenter, uniformer og udmærkelser. Den unikke historie bag et objekt påvirker både prisen og interessen hos samlerne.

Alicia Cano Fraile

Alicia Cano Fraile

Kunst (moderne)

Alicia Cano Fraile

Auktionarius Kunst (moderne)

På trods af deres indivduelle stil kan kunstværker have en universel tiltrækningskraft.

 • Kandidatuddannelse i kunsthistorie
 • Har startet sin egen internationale kunstvirksomhed
 • Mere end 20 års passion for kunst

Unikke numre

Alicia Cano Fraile

Alicia Cano vidste, at kunst ville blive en vigtig del af hendes liv, da hun første gang kom i kontakt med det i gymnasiet. Efter at have afsluttet sin kandidatuddannelse i kunsthistorie, blev hun salgschef for flere multinationale foretagender. Men hun stoppede aldrig med at handle med kunst. Flere kurser og regelmæssige museumsbesøg holdt hende opdateret med, hvad der skete i kunstverdenen. Første skridt mod sit eget foretagende blev taget, da Alicia begyndte at handle mere og mere med international kunst. Kundskaberne og netværket gør Alicia stor brug af i sit virke som auktionarius, og hun har taget auktionen over spansk og sydamerikansk kunst under sine vinger. På trods af disse kunstværkers personlige og kreative stil har de umiskendelig universel tiltrækningskraft. Alicia Cano kan se, hvilke kunstværker der kommer til at gøre sig godt i udlandet, og kan lide at samarbejde med sælgere, købere og kunstnere. Derfor inkluderer hun ikke kun kunst fra velkendte kunstnere, men også nye talenter. På den måde elsker hun at sammensætte varierede og spændende udvalg af værker.

Amy Wassing

Amy Wassing

Auktionarius Asiatisk kunst og asiatiske genstande / Etnografisk kunst og stammekunst

Amy Wassing

At arbejde med asiatisk kunst og objekter, især fra Indonesien, føles som at komme hjem.

 • Næsten 20 års erfaring
 • Ekspert i indonesisk og oceanisk kunst
 • Arbejdede på flere forskellige museer
 • Har sit eget konsulentbureau for organisering af samlinger

Unikke numre

Amy Wassing føler sig hjemme blandt asiatisk kunst og objekter. Kunst og objekter fra Indonesien er af særlig interesse for hende. Hendes far var konservator på kunst fra Oceanien på the Wereldmuseum Rotterdam, og hendes mor var chef for Indonesia Museum Nusantara i Delft, så hun brugte en stor del af sin barndom på museumsdepoter og på kunstmesser. Amy Wassing valgte derfor at studere kunst og kultur fra Sydøstasien og Oceanien på universitetet i Leiden. Siden da er hun fulgt i sine forældres fodspor og arbejdede som assisterende chef for samlingerne på the Wereldmuseum Rotterdam og som konservator for the Indonesia Museum Nusantara i Delft. De sidste par år har hun haft sit eget konsulentbureau omkring organisering af samlinger. Catawiki er det perfekte sted for Amy Wassing, som kan anvende alle sine kundskaber om Sydøstasien og Oceanien på auktionerne over asiatisk kunst og objekter. Hendes erfaring fra forskellige museer minder om den som auktionarius. For eksempel kan arrangementet af en spændende auktion sammenlignes med at arrangere en spændende udstilling. De mange timer Amy Wassing har brugt på museumsdepoter har givet hende en database af viden. Det sker tit, at hun blot hurtigt behøver kigge på et objekt for at kende det. Men der findes stadig mange numre, som hun ikke kender, og det er det, der gør hendes arbejde så spændende hver dag.

André Haak

André Haak

Modeltog / Toys & Boardgames

André Haak

Auktionarius Modeltog / Toys & Boardgames

Catawikis auktioner over modeltog er fascinerende både for entusiaster og samlere." Ivrig samler.

 • Ivrig samler
 • Erfaren handler
 • Stort netværk

Unikke numre

André Haak

Han har stadig et levende mentalt billede af det: Det damptog, der kørte forbi ham ved en ubevogtet jernbaneoverskæring, da han var en lille dreng. Siden den dag har han været vild med tog. Han skiftede snart fra sit første Lego tog til sit første modeltog, og siden har han gradvist udvidet sin kollektion via messer og online handler. Andre Haak har set så mange modeltog gennem årene på denne måde, at de ikke længere holder noget hemmeligt for ham. Det gør ham til en ideel auktionarius for auktioner over modeltog, da han er ekspert i at bestemme værdien og versionen af hvert enkelt tog. Ud over velkendte mærker som Fleischmann og Märklin, ved Andre, at der er stor entusiasme blandt samlere over klassiske blikmodeller og særlige udgivelser. Med Andre ved roret er der sørget godt for både samlere og entusiaster ved hans auktioner.

Andre Dekker

Andre Dekker

Veteranbiler

Andre Dekker

Auktionarius Veteranbiler

Jeg synes, at forkromede biler er virkelig interessante.

 • Mere end 25 års erfaring med veteranbiler
 • Enormt kendskab til franske biler
 • Købte veteranbiler, lige så snart han kunne køre bil

Unikke numre

Andre Dekker

Frankrig og biler er to tilbagevendende temaer i André Dekkers liv. Som 12-årig begyndte han at samle på modelbiler. Han købte sin første veteranbil som 18-årig. Da han begyndte på kandidatuddannelsen i fransk, og samtidig fik en fransk kæreste, udviklede han en kærlighed til Frankrig. André Dekker rejste gennem det hele franske landskab for at købe lækre franske veteranbilerbiler eller efterspurgte reservedele. I sit arbejde som oversætter for et teknisk bilfirma skaffede han sig en stor portion viden, som han kan bruge i sit virke som auktionarius. André Dekker er som frankofil den ideelle auktionarius til at styrke vores internationale hold. Takket være sit kendskab til franske veteranbiler ved han præcis, hvilken detalje der kræver hans opmærksonhed. Han er kun tilfreds med detaljerige fotos. Derudover tilbyder han altid information om import og eksport for at forenkle et salg. På den måde ved potentielle budgivere altid, hvad de byder på, og hvad der venter dem, hvis de vinder en auktion.

Anita Helmy

Anita Helmy

Kunst (moderne)

Anita Helmy

Auktionarius Kunst (moderne)

Kunst åbner op for en ny verden, som altid overrasker.

 • Uddannet på kunstakademiet
 • Tidligere galleriejer
 • Mere end 30 års erfaring
 • Er selv kunstner

Unikke numre

Anita Helmy

Moderne kunst er det tema, der gennemsyrer Anita Helmys liv. Som 12-årig gjorde en Dali udstilling så dybt indtryk på hende, at hun efterfølgende gik til kunstundervisning om lørdagen. Siden fulgte kunstakademiet, men Anita valgte dog at gå sine egne veje under den finasielle krise i 80'erne. Sammen med et par andre kunstnere åbnede hun et galleri med udstillinger både indenlands og udenlands. De ønskede at bruge dette som en måde til at bringe kunst tilbage i spotlyset. Siden er hun fortsat med at se på og kreere kunst. Med en så stor viden om kunst er det blevet en næsten håndgribelig del af Anita. Når hun vurderer numre til Catawikis kunstauktion, bruger hun nogle gange sin mavefornemmelse. Fordi selvom et stort navn som Escher altid er godt, kan en ukendt kunstners værk dog også være interessant. Anita fastholder også gode forbindelser til sine leverandører. Hun sørger for, at auktionerne er varierede hver uge med numre, der begejstrer både samlere og entusiaster.

Anne-Sophie Bigot

Anne-Sophie Bigot

Vine / Whisky

Anne-Sophie Bigot

Auktionarius Vine / Whisky

Anne-Sophie Bigot

God whisky er som flydende smykker.

 • Erhvervserfaring fra flere destillerier
 • Passioneret omkring whisky
 • Har etableret en populær whiskyblog

Unikke numre

Anne-Sophie Bigot blev introduceret til god whisky som teenager. Hun blev straks interesseret i den specielle smag og ønskede at lære mere om det. Jo mere hun lærte, jo mere interesseret blev hun i historien bag flaskerne med det rindende guld. Hun begyndte derfor at arbejde for forskellige destillerier for at hjælpe til på turistattraktionerne. Da hun vendte tilbage til Frankrig, varetog hun et fransk whiskydistributørs online markedsføring. Hun startede samtidig sin egen whiskyblog, som blev meget populær. Hun besluttede sig for at fokusere på sin blog. Anne-Sophie Bigot arbejder stadig med sin blog, men har også påtaget sig rollen som auktionarius for Catawiki. Med sin blog og passion for whisky ved hun, hvad der sker på whiskymarkedet. Derfor kan hun hurtigt vurdere objekter, som kommer ind. Desuden kan hun altid få hjælp fra sit netværk af whiskykendere, som hun holder kontakten med gennem sin blog.

Annemarie van Orsouw

Annemarie van Orsouw

Glas

Annemarie van Orsouw

Auktionarius Glas

Man kan se håndværket i måden, hvorpå lyset fanger krystalfigurerne.

 • Forhandler af krystalfigurer over en længere periode
 • Samler af Swarovski
 • Sætter en ære i gode forbindelser mellem sælger og køber

Unikke numre

Annemarie van Orsouw

Swarovski krystalfigurer har været inspirationskilde til fantasien i mange år. Swarovski har skabt en smuk figur af stort set alt, man kan forestille sig. Annemarie van Orsouw blev straks grebet, da hun for mange år siden så adskillige figurer i en glasmontre. Man kan se håndværket i den måde, hvorpå lyset fanger det kyndigt udskårne glas. Annemarie begyndte straks at samle på figurerne, og hvis hun fik to af samme slags, solgte hun dem til en god pris. Hun finansierede resten af sin samling med fortjenesten herfra, og hendes handel med Swarovski figurer tog fart. I dag kender Annemarie figurerne og markedet ud og ind, hvilket gør hende til den perfekte auktionarius for Swarovski auktionen. Der mangler ikke varer til hendes auktion, da Swarovski smykker bliver mere og mere populære hos budgiverne. Annemarie mener, at en god kontakt til hendes sælgere er yderst vigtigt, og hun bruger en stor del af sin tid på at kontakte dem personligt. Denne personlige og åbne kontakt betyder, at hendes ugentlige auktioner altid er varierede og af høj kvalitet.

Anthony Chrisp

Anthony Chrisp

Kunst (moderne)

Anthony Chrisp

Auktionarius Kunst (moderne)

Som 11-årig var jeg allerede fascineret af moderne kunst.

 • Mere end 10 års erfaring fra kunstbranchen
 • Startede sit eget galleri
 • Enormt netværk af kunstnere og kunstelskere
 • Stor beundrer af moderne kunst

Unikke numre

Anthony Chrisp

Som 11-årig blev en rejse til London en øjenåbner for Anthony Chrisp. Han forstod, efter et besøg på et galleri, at kunsten ikke altid hænger på væggene på gammeldags museer, men var levende objekter, som skabtes af talentfulde og passionerede mennesker. Fra da af blev han interesseret i moderne kunst. Han var ikke særlig god som kunstner selv, så han valgte at studere design. Dette gjorde det muligt for ham at designe produkter, der unægteligt var influeret af moderne kunst. Efter at have færdiggjort sine studier begyndte Anthony at arbejde for et galleri. Ikke lang tid derefter åbnede han sit eget galleri. Gennem årene er det lykkedes ham at opbygge et stort netværk af kunstnere og kunstelskere. Anthony er mest interesseret i det langsigtede arbejde med at skabe et godt renommé og investere i talentfulde kunstneres karrierer. Den tankegang anvender han også hos Catawiki. Han håber at kunne placere Catawikis auktion over moderne kunst på landkortet ved at tilbyde smukke værker på sine auktioner samt ved at vinde sælgernes, købernes og kunstnernes fortrolighed. Så Anthony er yderst påpasselig, når han arrangerer en auktion. De indeholder kunstværker, som sælger godt, men også en del overraskelser, som kan virke forfriskende på Catawikis besøgende.

Anton Stikkelman

Anton Stikkelman

Postkort

Anton Stikkelman

Auktionarius Postkort

Anton Stikkelman

Nu, hvor det er blevet mere almindeligt at købe postkort over internettet, er antallet af entusiaster steget

 • Mere end 30 års handelserfaring
 • Enormt internationalt netværk
 • Bredt kendskab

Unikke numre

Anton Stikkelman har besøgt alle markeder, messer og auktioner, du kan tænke dig til, sammen med sin far. På den måde lærte han handel at kende fra en tidig alder. Som 12-årig lavede han ikke meget andet end at sælge og købe, og som 16-årig begyndte han at tjene penge på at sælge postkort. Hans netværk var en stor fordel. Postkort købt i Antwerpen blev solgt i London, hvor han købte flere, som blev solgt i Tyskland. Han har været en aktiv onlineforhandler i mange år, hvor han lærte sælgere fra hele verden at kende. Med sin livslange erfaring findes der knap nok et postkort, som Anton Stikkelman ikke allerede har set. Denne erfaring er uforlignelig, når det kommer til at vurdere numre til auktionerne. Han prioriterer kvalitet højest og konsulterer gerne sit netværk angående objekter af høj kvalitet. På den måde bliver auktionen interessant både for den unge spirende samler og den hengivne entusiast. Ved at opretholde en høj kvalitet håber Anton Stikkelman på at kunne tilbyde flere eksklusive postkort på sine auktioner. For eksempel fra Bauhaus eller Winer Werkstätte og sjældne postkort fra Hong Kong eller Iran.

Arjan de Haan

Arjan de Haan

Antikviteter / Kuriosa

Arjan de Haan

Auktionarius Antikviteter / Kuriosa

Jeg arvede min fars passion for at samle på piber

 • Mere end 20 års handelserfaring
 • Aktiv i forskellige (internationale) historiske pibeforeninger
 • Udgiver jævnligt sin egen historiske research
 • Hjælper til med at etablere et pibemuseum

Unikke numre

Arjan de Haan

Arjan de Haans passion for tobakspiber begyndte i en tidlig alder. Sammen med sin far ledte han efter lerpiber i nypløjet jord. Hans fars samling voksede og kom til at indeholde stadig mere ekslusive eksemplarer. I mellemtiden begyndte Arjan at samle på lightere, før han hurtigt gik videre til tobakspiber. Som teenager opdagede han forretningsmulighederne i de antikke rygerartikler, og han begyndte succesfuldt at handle med dem både online og på messer. Han udgiver også jævnligt sin egen research omkring blandt andet osmanniske piber og var med til at starte et museum op på Sumatra. Arjan har uden tvivl fortjent sin titel som tobaksspecialist. Nu bruger han den viden og erfaring hos Catawiki. Han sætter især pris på den personlige kontakt, der er mulig hos Catawiki. Det hjælper ham med at løse problemer hurtigt og etablere gode forbindelser til sælgere og købere. Arjan tilstræber at inkludere et bredt udvalg af artikler i sine auktioner, som afspejler det brede udvalg at rygeartikler. Han håber, han kan sikre, at der er noget interessant for alle.

Barbara Bieshaar

Barbara Bieshaar

Modelbiler / Toys & Boardgames

Barbara Bieshaar

Auktionarius Modelbiler / Toys & Boardgames

At sammensætte en auktion er altid et fornøjeligt puslespil.

 • Handlede med modelbiler i årevis
 • Arvede sin kunnen fra sin far
 • Besøger adskillige messer for modelbiler hvert år

Unikke numre

Barbara Bieshaar

Barbara Bieshaars far tog hende altid med, når han besøgte messer med miniaturebiler. Det var på den måde, hun udviklede en stor interesse for modelbiler. Hun og hendes far fik den ide at starte en virksomhed. Dette skridt gav hende et betydeligt kendskab til markedet, og hun er siden stødt på alle typer og størrelser af biler.

I dag er Barbara optaget af sit arbejde som auktionarius, en rolle, der passer hende perfekt. Hun elsker at dykke ned i de indkommende numre på jagt efter smukke modelbiler. Hun fokuserer primært på kvalitet på sine auktioner, hvor hun virkelig godt kan lide at inkludere Kyosho, Minichamps og Sun Star. Hun forsøger dog også at inkludere en god samling af miniaturebiler i udvalget. Lige noget for en novicesamler. Det er som at samle et puslespil for Barbara hver uge at sammensætte en rigtig god auktion.

Bart Vink

Bart Vink

Hi-fi og radio

Bart Vink

Auktionarius Hi-fi og radio

I dag oplever du ikke den samme kvalitet som for 30 eller 40 år siden.

 • Over 35 års erfaring fra hi-hi butikker
 • Passioneret omkring kvalitetslyd
 • Meget bredt kendskab til hi-fi

Unikke numre

Bart Vink

Om lørdagen arbejdede den unge Bart Vink i sin fars musikhandel. De penge han tjente der, blev øjeblikkeligt brugt på kvalitetshøjtalere og en god forstærker, som han brugte til at spille sine lp'er og kassettebånd med. Senere gik han ind i forretningen sammen med sin bror og, ud over Bang & Olufsen, koncentrerede de sig primært om andre højkvalitets hi-fi brands som Denon, Onkyo, Marantz, Thorens, Dual og mange flere. Dette gav Bart stor erfaring inden for hi-fi-verdenen og lod ham opbygge et stort netværk, som han stadig nyder godt af. Ifølge Bart er hi-fi fra 70'erne, 80'erne og 90'erne lig med uovortruffen kvalitet og kan garantere mange timers lytteglæde. Selvom Bart gerne ville støde på mere Bang & Olufsen, er han dog altid glad for at se en god Sansui forstærker, en Thorens pladespiller eller båndafspillere fra Revok eller Akai. Han sørger især for, at hans auktioner handler om kvalitet. Det forventer han af sine leverandører, som han fastholder stærke bånd til. Bart sørger for et varieret udvalg hver uge til den seriøse samler og hi-fi-hobbyisten.

Berry Harleman

Berry Harleman

Armbåndsure

Berry Harleman

Auktionarius Armbåndsure

På et tidspunkt indser du, hvad der gør, at dyre armbåndsure er pengene værd.

 • 10 års erfaring i handel
 • Studerede til urmager
 • En ivrig ursamler selv

Unikke numre

Berry Harleman

Vi kender alle billedet af et barn, der spændt står foran et butiksvindue. Berry Harleman var sådan et barn ved smykkebutikkens vindue, hvor han forundredes over den fantastiske samling af armbåndsure. Omega Speedmaster fangede allerede hans blik, og da han købte et nogle år senere, var hans største ønske gået i opfyldelse... indtil videre. Efter to måneder solgte han uret igen. Med fortjeneste. På denne måde kom hans anden passion i spil: handel. I årenes løb fortsatte begge passioner med at vokse med uformindsket styrke, ligesom hans samling af ure. Det siger sig selv, at Berry Harleman derfor har erhvervet sig et stort kendskab til ure og deres værdi. Desuden er han i stand til at vurdere deres værdi ved første blik. Når han ser et mærke, han ikke er bekendt med, eller en model i begrænset oplag, er fidusen at vurdere dets værdi ved logisk ræsonnement og solid research. Ved at sammensætte sine auktioner omhyggeligt forventer han at være i stand til at tilbyde flere og mere interessante og eksklusive modeller på Catawiki.

Cécilia Chol

Cécilia Chol

Auktionarius Kunst (klassisk) / Kunst (moderne) / Kuriosa

Cécilia Chol

Hvis du ikke er interesseret i historien bag produkterne, er det bedst at finde sig et andet job.

 • Stor erfaring fra arbejdet i auktionshuse
 • Kandidat i kunsthistorie
 • Enormt netværk i og omkring Montmartre i Paris

Unikke numre

Da Cécilia Chol som ung besøgte de århundreder gamle slotte i Loiredalen, blev hendes passion for historie vakt til live. Det var historien bag objekterne og deres tidligere ejere, der interesserede hende. Men det var først i løbet af sit jurastudie, at Cécilia Chol efter et besøg i et auktionshus blev inspireret til at blive auktionarius. Hun fortsatte med at læse kunsthistorie på Louvre og tog et kursus i aktionshandel. Derudover fik hun værdifuld erfaring ved at arbejde i tre år for det ansete Artcurial auktionshus, hvor hun kom i kontakt med tusindvis af objekter. Dette har lært Cécilia Chol at genkende et objekt på et øjeblik. Denne kundskab er meget anvendelig, når hun skal vurdere moderne og klassisk kunst til sine auktioner. Udover at skabe smukke auktioner, mener Cécilia Chol, at det er vigtigt at skabe gode kontakter til sælgere og købere. Hvis et særligt værdifuldt objekt dukker op, tager hun sig tid til selv personligt at vurdere det.

Christine Barrat

Christine Barrat

Kuriosa / Ædelsten

Christine Barrat

Auktionarius Kuriosa / Ædelsten

Et objekt bliver endnu smukkere, når du kender dets historie.

 • Doktorgrad i kunst og kultur
 • Underviser i kunst
 • Startede egen smykkehandel

Unikke numre

Christine Barrat

Christine Barrat er en slags moderne Indiana Jones. Altid på jagt efter eventyr og nye skatte og oplevelser i Europa og Asien. Ikke underligt, hendes barndom taget i betragtning, hvor hun var omgivet af samlere og kunstneriske familiemedlemmer. De bragte de skøreste ting hjem, som de fandt på rejser, fra mumificerede katte til mærkelige sten. Som 10-årig brugte hun timevis på at undersøge stenene under et mikroskop sammen med sin bror, som nu er en navnkundig geokemiker. Christine valgte den kunstneriske vej og betalte for sine studier ved at sælge ædelsten og antikviteter, som hun fandt på markeder. Hun brugte disse evner til at blive doktor i kunst og kultur. Hun har rejst i hele Europa og en stor del af resten af verden i hendes hverv som udvikler af kunstprogrammer. Hun startede også sin egen smykkeforretning og underviste i kunst. Nu bruger hun sit netværk og den livserfaring, hun har opnået som auktionarius hos Catawiki. Christine mener, at det især drejer sig om historien bag et objekt: Flotte kunstværker og smykker bliver endnu smukkere. Hun lægger stor vægt på at spore et auktionsobjekts baggrund og opsøger jævnligt kunstneren bag. Det er denne omhyggelighed og dette øje for detaljen, der gør hendes auktioner helt specielle.

Daan Hartevelt

Daan Hartevelt

Frimærker

Daan Hartevelt

Auktionarius Frimærker

Jeg er fascineret af den rejse frimærker har været på.

 • Arbejde for en velrommeret frimærkeforretning
 • Ivrig samler
 • Omfattende handelserfaring

Unikke numre

Daan Hartevelt

Ethvert frimærke har en historie at fortælle. Hvornår blev det lavet? Hvor kom det fra? Hvilken slags post sad det på? Og hvilken rute tog det? Daan Hartevelt er fascineret af alle disse spørgsmål. Som dreng nød han at finde svarene. Det tog ikke lang tid for Daan at begynde på sin samling, som han udvidede på frimærkemesser. Han så på tusindvis af frimærker, kontaktede handlere...og lavede nogle gange nogle dårlige handler. Men man lærer jo som bekendt af sine fejl. Disse erfaringer, hans samling og arbejdet i en velrenommeret frimærkeforretning har givet ham et usammenligneligt kendskab til frimærker. Daan bruger sin viden hos Catawiki, hvor han er auktionarius på auktionen over hollandske frimærker. Han benytter scannede billeder til at vurdere de udbudte numre. Og hvis han kommer i tvivl omkring frimærkernes tilstand? Så dur kun et ægthedsbevis. Heldigvis har han gode forbindelser til sine leverandører. Derfor er hans ugentlige auktioner yderst varierede og spækket med interessante kollektioner og eksklusive frimærker.

Daniel Elswood

Daniel Elswood

Vine

Daniel Heikens

Daniel Heikens

Auktionarius Kunst (fotografi) / Kunst (klassisk)

Klassisk hollandsk kunst er et udtryk for vort lands historie

 • Studerede på en kunstskole
 • Arbejdede for en velrenommeret antikvitetsforretning i årevis
 • Etablerede et stort netværk

Unikke numre

Daniel Heikens

Daniel Heikens mener, at det bedste ved klassisk hollandsk kunst er, at det er et udtryk for vores historie. Efter studierne på kunstskolen blev han for alvor interesseret i de hollandske klassikere, mens han arbejdede i en antikvitetsforretning i Amsterdam. Værkerne her repræsenterede en fantastisk æra. Her lærte Daniel at betragte klassisk kunst med al dens symbolisme, mens han samtidig opbyggede et enormt netværk og en indgående viden om kunstmarkedet. Daniel bruger nu denne viden som auktionarius hos Catawiki. Kvalitet er kodeordet for hans auktioner, og for at kunne imødekomme sin høje standard sørger Daniel for at bevare gode forhold til sine leverandører. Han besøger også ofte eksklusive samlinger. Daniel holder personligt mest af de hollandsk-ostindiske kunstnere som Isaac Israëls, Willem Hofker og Willem Dooyewaard: "De var betaget af det eksotiske, og de hjembragte en lile del af denne magi med dem til det kølige Holland".

David Leggett

David Leggett

Naturhistorie

David Leggett

Auktionarius Naturhistorie

David Leggett

Efter at være kommet i kontakt med udstopning af dyr, blev det min hobby, mit arbejde og min passion.

 • 35 års erfaring
 • Næsten 20 års erhvervserfaring med vigtige klienter
 • Forelæser om udstopning af dyr
 • Enormt netværk

Unikke numre

Det hele begyndte med, at David Legett fandt en død ugle i vejkanten, da han var på arbejde som varebud. Uglen så så smuk ud, som den lå der i vejkanten, og han ville ikke lade den ligge. Han fandt en, der kunne udstoppe den for ham. 12 flere dyr fulgte efter uglen, hvilket kostede ham en del penge. David Legett besluttede sig derfor for selv at gøre det. Han solgte sine udstoppede dyr, og for den indkomst købte han en bog og det nødvendige værktøj, og begyndte på arbejdet. Hans dyr blev eftertragtede, og hans kundeliste voksede hurtigt. Det gik til og med så hurtigt, at han kunne gøre det til sin primære indtægt. Han leverede udstoppede dyr til det nationale teater og andre vigtige klienter. Efter 35 år i branchen har David Legett opbygget et enormt netværk, som han gladeligt konsulterer i sit arbejde for Catawiki. Han håber på at kunne skabe smukke auktioner med udstoppede dyr på en naturlig og smagfuld måde. Takket være hans erfaring er han en mester i at bestemme et udstoppet dyrs stand blot ved at kigge på fotos. Derudover har David Legett et trænet øje for forskellige fossiler, mineraler og kopier, og derfor lykkes det ham hver uge at skabe en varieret auktion over naturhistoriske objekter.

Davide Marelli

Davide Marelli

Motorcykler og knallerter

Davide Marelli

Auktionarius Motorcykler og knallerter

Davide Marelli

Jeg var altid fascineret af pålidelige motorcykler, som ikke bryder sammen, når man kører på dem.

 • 15 års handelserfaring
 • Samler og entusiast i 30 år
 • Skriver for forskellige knallertmagasiner

Ingen andre i hans familie er synderligt interesserede i knallerter, scootere eller motorcykler, men siden Davide Marelli var 12 år gammel, har han været fascineret af dem. Især klassiske motorcykler fra 50'erne, og selvfølgelig fik han også øjnene op for Vespaen. Det varede derfor ikke længe, før han begyndte at samle, og kort derefter begyndte han at sælge knallerter. Når han solgte en, købte han to. På den måde har han arbejdet med knallerter og scootere hele livet. Udover at beskæftige sig med knallerter ynder han også at køre på dem, og engang kørte han gennem Argentina på miniscooter. Det blev offentliggjort i det britiske magasin "Scootering". Takket være sin interesse kender Davide Marelli den italienske scooterbranche ud og ind og alle dens sælgere og købere. Hans store netværk er en fordel, for han er en social mand. Han bruger gerne tid på at fortælle om Catawiki til potentielle sælgere, hjælper dem med eventuelle fotos eller bare får en hyggesludder om deres fælles passion. På den måde bidrager han gerne Catawikis stigende popularitet blandt knallertsamlere.

Deborah Mazza

Deborah Mazza

Ædelsten

Deborah Mazza

Auktionarius Ædelsten

Det er fantastisk, hvordan ædelstene er forbundet med så mange forskellige aspekter af vores kultur.

 • 30 års erfaring med gemmologi
 • Studerede gemmologi med flere opfølgningskurser omkring emnet
 • Havde sin egen vurderingsforretning
 • Arbejdede som lærer, vurderingsekspert og i den internationale smykkebranche

Unikke numre

Deborah Mazza

Deborah Mazza har altid været fascineret af ædelstene, men ideen om at gøre det til en karriere kom først, da en lokal professor holdt et seminarie om vurdering af ædelstene. Deborah, som lod som om, hun var 16 år for at komme ind, bestemte sig for, at det var det, hun ville arbejde med. Ude at blinke valgte hun at studere gemmologi i Tyskland og tog flere kurser for at forbedre sine kundskaber. Deborah har arbejdet med ædelstene hele sit liv, som vurderingsekspert og også som salgschef for store internationale foretagender såsom Idar-Oberstein i Tyskland, hvilket er en af de største centre for handel med ædelstene i verden. Hun kender ædelstenverdenen ud og ind. Gennem hele sit liv har Deborah gransket tusindvis af ædelstene og smykker. Takket være hendes erfaring kan hun vurdere de samme artikler hos Catawiki ud fra fotos. Hvis hun kommer i tvivl, spørger hun sine kollegaer til råds og kræver altid et ægthedscertifikat. Deborah mener, at en af hendes hovedopgaver er at sørge for, at auktionerne er velarrangerede ned til mindste detalje. Hvis sandheden skal frem, er hun selv lidt af en ædelsten, i forbindelse med at Catawiki udvider internationalt.

Dennis van Kampen

Dennis van Kampen

Antikviteter / Sølv og guld

Dennis van Kampen

Auktionarius Antikviteter / Sølv og guld

Ved at købe og sælge sølv kan disse interessante objekter bevares for eftertiden.

 • Kandidat i kunsthistorie
 • Mere end 15 års erfaring
 • Startede sin egen antikvitetshandel
 • Studerer til antikvitetshandler

Unikke numre

Dennis van Kampen

Kunst har altid været en passion for Dennis van Kampen, som er kandidat i kunsthistorie. I sin studietid udviklede han en særlig interesse for guld og sølv. Han er fascineret af disse ædle metallers mangfoldige udtryk og de mange anvendelsesmuligheder. Efter sine studier begyndte Dennis van Kampen at samle flere og flere antikviteter, og han fandt ud af, at han havde evner for handel. Som ejer af sin egen antikvitetshandel har han skaffet sig værdifuld erfaring i at vurdere tusindvis af emner. Denne baggrund komplimenterer perfekt Dennis van Kampens arbejde hos Catawiki. Hans erfaring gør det muligt at vurdere og identificere sølv. Han har desuden et godt øje for guldsmedeteknikker og ægthedsstempler, som vidner om objektets baggrund. Hver uge bestræber Dennis van Kampen sig på med at skabe en auktion, han kan være stolt af. Specielle objekter får ekstra opmærksomhed, og det gør sammensætningen af auktionen også. Når en auktion er ved at slutte, kan han se, hvor spændende budgiverne synes, det er, og han glæder sig til at se, hvad hans udvalgte objekter er solgt for.

Denny Hoekstra

Denny Hoekstra

Plader/vinyl

Denny Hoekstra

Auktionarius Plader/vinyl

En god auktion tilbyder plader både til hengivne samlere og nye entusiaster.

 • Mere end 30 års erfaring
 • En hengiven samler
 • Engageret i at holde god kontakt til sine leverandører

Unikke numre

Denny Hoekstra

Musik har altid været vigtig i Denny Hoekstras familie. Hans far var musiker, og Denny fik ofte lov til at spille LP'er på hans pladespiller. Det var på den måde, at han lærte mange forskellige musikgenrer at kende. Dørene åbnedes, da han som 10-årig fik sin egen pladespiller. Denny begyndte at samle på LP'er og er fortsat i gang. Nu har han over 6000 plader og har stor erfaring med at sælge og købe særlige LP'er. Han bruger disse kundskaber godt som auktionarius. Han ynder at arrangere fantastiske auktioner, som skaber international interesse. Denny mener, at en god auktion tilbyder ting af høj kvalitet, og hvor der er noget for alle. Auktioner med forskellige plader for nye entusiaster, særudgivelser for hengivne samlerne og alt andet der imellem. Takket være hans skarpe forhandlingsevner og gode forhold til sine sælgere, er han og hans kollegaer aldrig mislykkedes.

Dési van Rhee

Dési van Rhee

Antikviteter / Kuriosa

Dési van Rhee

Auktionarius Antikviteter / Kuriosa

Jeg ser historiske film i min fritid...for at se om alle detaljerne er korrekte.

 • Over 20 års erfaring
 • Studerede kunsthistorie
 • Brænder for auktioner

Unikke numre

Dési van Rhee

Desi van Rhee lever og ånder for kunst og kultur. Hun studerede oprindeligt psykologi, da hun blev inspireret af en bofælle til at studere kunsthistorie. Hun skiftede kurs, og det er den bedste beslutning, hun nogensinde har truffet. Selv mens hun studerede, var det hendes mål at arbejde for et auktionshus. Da hun var færdig med studierne, fik hun en praktikplads hos Sotheby's auktionshus. Hun nød det så meget, at hun endte med at blive der - i mere end 10 år. Sådan blev Desi bekendt med alle aspekter ved en auktion, som hun alle finder lige fascinerende. Hendes arbejde har siden udviklet sig til en livslang passion, som fandt sit endelige hjem hos Catawiki. Desi nyder i den grad at arbejde for Catawiki. Hun elsker at snuse rundt blandt objekterne, endda så meget at hun arbejder dag og nat for at komme til bunds i alt. Derefter kan hun ikke vente med at se, hvordan auktionen går. Desi mener, at Catawiki er auktionens fremtid: Der er virkelig ingen grænser, og folk, der normalt ikke ville besøge en auktion, kan deltage. Imens fortsætter hun med at tillære sig nye færdigheder og rejser mange kilometer for at kunne sammensætte de bedst mulige auktioner.

Diana van der Valk

Diana van der Valk

Computere og videospil / Samlekort

Diana van der Valk

Auktionarius Computere og videospil / Samlekort

Jeg har fløjet verden rundt for at udvide min spilkollektion

 • Ejede sin egen videospilbutik i mange år
 • Har en af de største samlinger af Nintendo i Holland
 • Internationalt netværk

Unikke numre

Diana van der Valk

En af Diana van der Valks første minder er at spille Game & Watch Donkey Kong videospil, som var en gave fra hendes tante. Hun blev med det samme grebet af det og sparede penge op fra alle mulige fritidsjobs til at kunne købe flere videospil. Siden da har hun samlet på alt relateret til computerspil, og hun har opbygget en af Hollands største samlinger af Nintendo. Handel er i Dianas blod, hvilket var et plus i forhold til hendes hobby. Hun fuldendte sin samling med hjælp fra messer over hele verden og adskillige besøg i USA og Akihabara, Japans mekka for gaming. Dette har resulteret i et kæmpe netværk, som hun kan læne sig op ad. Før hun begyndte som auktionarius inden for computer- og videospil hos Catawiki, havde Diana sin egen spilforretning i over 10 år, hvor hun købte og solgte spil. Hun har bogstaveligt talt haft tusindvis af videospil mellem fingrene. Dette har givet hende et skatkammer af viden, erfaring og social udvikling. Diana finder det altid spændende at se nyankomster i sin postkasse. Så sørg for at gennemsøg dit loft for gamle spil. Man ved aldrig, hvad de kan være værd nu.

Dirkjan Brinks

Dirkjan Brinks

Tegneserier

Dirkjan Brinks

Auktionarius Tegneserier

Pludselig står du med en papkasse fuld af tegneserier.

 • Medarrangør af tegneseriekongresser
 • Er selv samler
 • Har etableret et stort netværk

Unikke numre

Dirkjan Brinks

Som så mange andre begyndte Dirk-Jan at læse tegneserier som barn. Han startede ud med Anders And og Spike & Suzy. Men efter at have købt en anden serie fra tegneserieforretningen, begyndte han at samle. Han havde en papkasse fuld af tegneserier i løbet af ingen tid. Han besøgte også messer og udviklede en interesse for de mere populære tegneserier, hvilket vakte købmanden i ham. Dirk-Jan endte med selv at arbejde på de store messer og hjalp til på standen hos en stor tegneseriespecialist. Deraf opnåede han stort kendskab til forskellige tegneserier og deres værdi. I de senere år har han også været involveret i at arrangere tegneseriemesser. Dirk-Jan er nu at finde på Catawikis digitale tegneseriemesse. Med sin erfaring kan han hurtigt vurdere de numre, der kommer ind. Han lægger især vægt på, hvor interessante numrene vil være for samlere og tegneserieelskere samt deres værdi. Antikvariske og eftertragtede tegneserier, der ikke længere er så nemme at få fat på, er særligt attraktive for tegneserieentusiaster og kan være en god måde at starte en samling på.

Dolph Bode

Dolph Bode

Smykker

Dolph Bode

Auktionarius Smykker

Dolph Bode

Min kærlighed til ædelsten og smykker har jeg arvet.

 • Eksamen fra det berømte GIA
 • Blev introduceret til ædelsten som ung
 • Brugte megen tid i smykkeforretningen med sin far
 • Enormt internationalt netværk

Unikke numre

Dolph Bodes far kom hver uge hjem med smukke ædelsten og smykker. Derfor kan man sige, at hans passion og fascination ligger i blodet. Efter studier i Holland rejste han til Californien for at studere gemmologi på det berømte Gemological Institute of America (GIA). Dolph Bode kan nu officielt kalde sig gemmolog, og efter at have arbejdet i USA rejste han hjem til Holland, hvor han arbejdede i familieforetagendet. Man kan finde ham på messer i Italien og Asien, hvor han udvider sit netværk og holder sig ajour med branchen. Ædelsten fortsætter med at fascinere Dolph Bode, og han ser altid noget nyt i dem. Alle sten er forskellige, og smykkerne, som komplementerer dem, overrasker ham altid. Ifølge ham er det det, der gør arbejdet interessant. Hver uge anvender han sine gemologiske viden og erfaring, når han vurderer alle de nye objekter, der er modtaget. Han forsøger at sørge for, at alle de interessante objekter er velfotograferede, så alle kan nyde godt af de små kunstværker.

Ed van Mil

Ed van Mil

Fotografi

Ed van Mil

Auktionarius Fotografi

Luksuskameraer fra Leica er er min favorit, men jeg kan også godt lide at inkludere Kodak og Agfa i mine auktioner.

 • Sekretær i Fotografica Association
 • 25 års erfaring som samler
 • Vinder af European Collector of the Year 2011
 • Stort netværk inden for kamerabranchen

Unikke numre

Ed van Mil

Et helt almindeligt Agfa Clack, en gave fra sin far, var alt, der skulle til, for at Ed van Mil blev bidt af samlermanien. Gennem venner og bekendte, markeder, messer og antikvitetsforretninger voksede hans kollektion af Kodak kameraer til over et tusind styk. Det var derfor ingen overraskelse, at han blev udnævnt til at være European Collector of the Year 2011. En titel, han kan være stolt af. I mellemtiden var Ed sekretær i Fotografica Association i mange år. At blive en auktionarius hos Catawiki var det logiske skridt for denne ubestridelige ekspert i kameraer. Med 25 års erfaring i bagagen har Ed opbygget et enormt netværk inden for området. Han kender mange forhandlere personligt, hvilket hjælper ham med at vurdere de udbudte numre. Han ville virkelig gerne se et luksuskamera fra Leica fra 1960'erne dukke op. Der er et kæmpe marked for disse kameraer. Kodak og Agfa klarer sig også godt hos samlerne. "Det er teknikken, der tiltrækker folk, alt fungerer stadig udelukkende mekanisk. Disse kameraer har noget nostalgisk over sig".

Eric Toonen

Eric Toonen

Mønter

Eric Toonen

Auktionarius Mønter

Jeg håber, jeg kan bruge mit netværk til også at øge kendskabet til Catawiki i udlandet.

 • Mere end 35 års erfaring
 • En ivrig samler
 • Stort internationalt netværk

Unikke numre

Eric Toonen

At samle er i Eric Toonens blod. Han har samlet på alt siden sin barndom: fra gammelt legetøj til glas til frimærker. Senere fokuserede han primært på at samle på mønter. Han nød at rejse verden rundt i Europa for at finde de bedste objekter til sin kollektion og møde ligesindede samlere. Som en ekstra udfordring valgte Eric at samle på de såkaldte fængselsmønter. Disse blev brugt som valuta i fængslerne. Det er kun muligt for ham at finde disse ved at bruge sit netværk. Dette internationale netværk er Erics største styrke. Han udnytter dette fuldt ud som auktionarius hos Catawiki for at kunne etablere gode kontakter, i takt med at Catawiki udvider i Europa. Eric kan især godt lide at lære andre entusiastiske samlere at kende. Han fører også tilsyn med forskellige andre auktioner. Med sin baggrund som samler har han et bredt kendskab, som tillader ham at bidrage til den varierede auktion, der er af en høj kvalitet.

Erik van den Berg

Erik van den Berg

Antikviteter / Glas

Erik van den Berg

Auktionarius Antikviteter / Glas

De smukkeste auktionsartikler er lavet med kærlighed og godt håndværk

 • Mere end 20 års erfaring som antikvitetshandler
 • Stort professionelt kendskab
 • Fantastisk sælgernetværk

Unikke numre

Erik van den Berg

Efter at have arbejdet på et hotel i mange år besluttede Erik van den Berg, at han ville være sin egen chef. Han fandt den frihed, han altid havde ønsket, i antikvitetsbranchen. Antikviteter var altid en hobby og inspireret af sin nabo forvandlede han det til en profession. Efter at være startet ud i det små i en butik, han delte med anden, fik Erik gradvist en fornemmelse for branchen og åbnede sin egen forretning. Han lærte af sine gode og dårlige køb og brugte alle sine fornemmelser til at vurdere antikviteter. 20 år senere har han al mulig grund til at kalde sig en ekspert udi at vurdere antikviteter. Dette har vist sig at være nyttigt for Erik i hans virke som auktionarius. Takket være sin erfaring kan han også benytte fotografier til at få et godt indtryk af det store udvalg af artikler, der finder vej til ham. Kontakt med sælger er også et vigtigt aspekt. For eksempel for endeligt at kunne vurdere, hvilket materiale en artikel er lavet af. En antikvitets værdi er ikke altid den afgørende faktor for Erik. Han ynder virkelig at inkludere antikviteter, der oser af kærlighed og godt håndværk i sine auktioner.

Erwin Dekker

Erwin Dekker

Armbåndsure

Erwin Dekker

Auktionarius Armbåndsure

Jeg kunne kigge på min ursamling i timevis.

 • Passioneret ursamler
 • Bred baggrund inden for kuriositeter og antikviteter
 • Har ejet sin egen antikvitetsforretning

Unikke numre

Erwin Dekker

Da Erwin Dekker fik en Girard-Perregaux ur i 70'erne af sin far, startede hans interesse for armbåndsure. Han blev fascineret af den vidunderlige mekanik, der ligger til grund for tidsmålerne, og efter at have undersøgt markedet begyndte han at samle. Han blev interesseret i kunst og antikviteter i bredere forstand, og syntes, at det var sjovt at sælge. I 80'erne åbnede Erwin Dekker sin egen antikvitetsforretning i Haag. Nogle år senere begyndte han at arbejde som fastansat , men hans passion for armbåndsure stoppede ikke. Nu arbejder han med ure på fuld tid. Erwin Dekker elsker, at han til fulde kan anvende sine kundskaber hos Catawiki, ikke kun med at vurdere ure, men også med at hjælpe sælgerne med deres præsentationer. Han ved, at et dårligt foto kan gøre forskellen på, om et objekt bliver solgt til en god pris eller slet ikke. Derfor ynder Erwin Dekker at give råd om et godt foto eller en iøjnefaldende tekst . Han hjælper med til at skabe en smuk auktion, som interesserer køberne. De skal helst indeholde lysende Breitling, Zenith eller Longines ure.

Francisco Carrión

Francisco Carrión

Veteranbiler

Francisco Carrión

Auktionarius Veteranbiler

Francisco Carrión

Min sande passion er biler fra før krigen.

 • Mere end 20 års erfaring
 • Passioneret samler og restaureringsarbejder
 • Skriver artikler om biler fra før krigen for et bilmagasin

Francisco Carrions familie har en stor passion for biler. Så længe han kan huske, har han været omgivet af biler, som hans far solgte. Hans farfar tog ham ofte med på messer for veteranbiler. Det kom derfor ikke som nogen overraskelse, at Francisco Carrion har udviklet en forkærlighed for biler fra førkrigstiden. Han elsker den relativt enkle teknik og ynder at finde brugbare dele, så han kan opgradere sin veteranbiler og få dem tilbage til deres oprindelige stand. Han har derfor masser at skrive om i de artikler, han får publiceret i forskellige bilmagasiner. Francisco Carrion går ofte på messer og til rallykonkurrencer, hvor han benytter sig af enhver mulighed for at fortælle om Catawiki til andre entusiaster. Derfor er antallet af biler steget stødt. Naturligvis havner alle biler ikke på auktion. Francisco Carrion har et godt øje for detaljen, og han beder altid om vellignende fotos af alle bilens vitale dele, hvis han kommer i tvivl. Ved klogt at forhandle med sine sælgere lykkes det ham at få flere og flere interessante veteranbiler til sine auktioner.

Francisco Alvarez Lloret

Francisco Alvarez Lloret

Antikviteter / Kuriosa

Francisco Alvarez Lloret

Auktionarius Antikviteter / Kuriosa

Francisco Alvarez Lloret

Jeg har lært meget gennem mit arbejde med at restaurere klassiske bygninger.

 • Fået store viden gennem renoveringsarbejde
 • Års erfaring ved at arbejde i sin egen antikvitetshandel
 • Elsker kuriosa og antikviteter

Unikke numre

Francisco Alvarez' interesse for antikviteter begyndte sikkert på grund af de smukke kunstværker og antikke møbler, som var i hans barndomshjem. Under sine arkitekststudier bestemte han sig for at specialisere sig i renovering af klassiske bygninger. Samtidig havde han en antikvitetsforretning sammen med en kammerat. Dette lærte ham meget om det spanske antikvitetsmarked, og han blev dygtig til at vurdere antikviteter. Gennem årene har Francisco Alvarez tilegnet sig megen værdifuld erfaring, som han anvender i sit arbejde for Catawiki. Under sine auktioner over antikviteter og kuriosa kommer han konstant i kontakt med forskellige objekter. Fra kaffekværne til trædukker til art deco lamper og bric-a-brac skabe. Francisco Alvarez er bekendt med alle objekter på forhånd og har derfor let ved at afgøre, hvilke objekter der passer sammen i en auktion. Hans mål er at skabe varierede auktioner med forskellige stilarter. Med denne variation forsøger han hver uge at overraske sine internationale besøgende.

Frans van Ingen

Frans van Ingen

Frans van Ingen

Auktionarius

Frans van Ingen

Alle mine erfaringer forenes harmonisk i mit virke som auktionarius

 • Arbejdede mere end 30 år i musikinstrumentindustrien
 • Erfaring fra køb, salg og marketing af musikinstrumenter
 • Passion for guitarer

Frans van Ingen ved stort set alt, hvad der er at vide om musikinstrumenter. Han har også arbejdet som sælger og marketingmedarbejder i næsten 30 år for en af de største musikinstrumentkæder i Holland. Han har set næsten alle sider af branchen, hvilket har givet ham et skatkammer af viden. Selvfølgelig er hans netværk derefter: Nævn et sted, og Frans kan højst sandsynligt nævne den mest prominente sælger dèr. Som auktionarius forener Frans al denne viden harmonisk. Han begyndte at interessere sig for instrumenter som 6-årig, da han holdt sin første guitar. Ud fra fotografier kan han straks se, om den originale bro er der, om logoet er korrekt og om det er den rigtige slagplade til den model. Frans formår altid at sammensætte en fantastisk auktion ved at bruge sin viden og sine sociale evner. Og hvis han søger et særligt udvalg? Så ringer han til sine gamle kunder. Sammen leder de loftrummet tyndt for at finde den perfekte tilføjelse til hans Catawikis auktion.

Frederik Jamees

Frederik Jamees

Antikviteter / Kuriosa

Frederik Jamees

Auktionarius Antikviteter / Kuriosa

Håndværket i gamle spilleautomater er fascinerende.

 • Har rejst verden rundt for at købe spilleautomater
 • En ivrig samler i mere end 30 år
 • Internationalt netværk

Unikke numre

Frederik Jamees

Som teenager var Frederik Jamees fascineret af gamle jukebokse fra 50'erne. Til at starte med var det musikken i dem, der fascinerede, men senere fik han også øjnene op for håndværket. For hans vedkommende kunne de kedelige 80'er apparater godt gå hjem og lægge sig. Han blev snart interesseret i andre antikke maskiner, såsom spilleautomater fra tyverne (enarmede tyveknægte), Coca Cola automater og grammofoner. Men alle apparater, der er bare delvist mekaniske og brugbare kan vække hans interesse. Frederik besøgte messer og auktionshuse verden over for med passion at kunne udvide sin samling. Dette har givet ham et stort netværk, en masse viden om den menneskelige natur og et skatkammer af information omkring automater. Som auktionarius har Frederik set en masse automater. Han ved, hvor vigtigt det er at fastslå, om en automat stadig er i sin originale stand, hvilket har stor indflydelse på prisen. Frederik bruger også en del tid på at overveje, hvordan de udbudte numre præsenteres, og han assisterer både sælger og køber, hvor han kan. Personligt ville han elske at se en sjælden Mills Dewey Floor Machine fra starten af 1900-tallet, men en Watling "Bird of Paradise" automat eller en Rock-Ola jukeboks ville heller ikke være af vejen.

Ger van Oers

Ger van Oers

Auktionarius Kuriosa / Reklame- og emaljeskilte

Kun min pennesamling har modstået tidens tand.

 • Åbnede sin egen antikivitets- og kuriositetsforretning.
 • Stort internationalt netværk.
 • Var en sand samler som barn.

Unikke numre

Ger van Oers

Ger van Oers beskriver sig selv som et "samlerbarn". Lige siden han var barn, har han samlet på alt, der ikke var naglet fast. Og da samlingen var fuldendt? Ja, så begyndte han bare på en ny samling. Kun hans kollektion af penne har fået lov til at overleve. Al den samlen og sælgen gav Ger en næse for handel. Han havde en blomstrende online penneforretning i årevis og åbnede senere sin egen antikvitets- og kuriositetsforretning. Penne er og bliver dog Gers favorit. Han er derfor den ideelle auktionarius til auktionen over penne og skriveredskaber, som bugner af interessante udbudte numre. Mont Blanc fyldepenne er særligt eftertragtede. Det begrænsede opldag af fyldepenne fra 80'erne og 90'erne udløser entusiastiske bud, og fyldepenne fra German Pelikan klarer sig også godt. Ger har bevaret stærke forbindelser til sine sælgere i den relativt lille penneverden, og derfor kan han hver uge sammensætte en fantastisk auktion.

Gerben van IJken

Gerben van IJken

Toys & Boardgames

Gerben van IJken

Auktionarius Toys & Boardgames

I always wanted to work with Lego and finally I can with Catawiki!

 • A passion for Lego for over 30 years
 • Visits international Lego fairs
 • Committed to good relationships with buyers and sellers
Gerben van IJken

An entire city was built in Gerben van Ijken’s childhood home. A Lego city, of course, built from dozens of sets that he received as a child. He was quite fascinated by the multifunctional Lego blocks. And once he had assembled everything following the manual’s instructions? It was demolished and combined with other sets to build his own creations. Lego has always been a passion for Gerben, and he has followed its fortunes closely, including attending international fairs. His ultimate dream was a job where he could work with Lego... and now his fantasy is a reality!

Gerben loves every minute of his job as an auctioneer. Sets from the 50s and 60s can still be combined with modern sets, which makes the market very lively. Lego is also a good investment because the collection changes every two years and sets are never re-released. Auctions that include unique sets, like the limited edition Millennium Falcon, are always very exciting! Gerben particularly enjoys being able to make so many people happy at his Lego auction. After all, that’s what Lego is for!

Gijs Hamming

Gijs Hamming

Auktionarius Tæpper (orientalske og håndvævede)

Ikke alle ved, at det kan tage op til flere år at færdiggøre et tæppe.

 • Ejede sin egen forretning med orientalske tæpper i mere end 20 år
 • Indkøbte selv tæpper i Fjernøsten
 • Stort netværk

Unikke numre

Gijs Hamming

Gijs Hamming blev først bekendt med orientalske tæpper gennem en armensk klassekammerats familie. Denne familie havde selv produceret eksklusive tæpper i over 100 år. Ved at bruge disse tæpper som startkapital, gjorde Gijs og hans klassekammerat sig klar til at indtage markedet. Ved at se, føle og dufte til tæpper øgedes Hammings viden om sit produkt, og det var begyndelsen på en sand passion for orientalske tæpper. Efter vennens død førte Gijs selv forretningen videre og bestyrede selv to butikker. Han har nu mere end tyve års erfaring i bagagen, som bl.a. indbefatter rejser til basarer i Fjernøsten, hvor han lærte at sælge og forhandle. Det er klart, at Gijs har et udvidet kendskab, som gør, at han ved, hvilke typer tæpper der udbydes på auktion. Et tæppes oprindelse og værdi kan ofte fastlås ud fra dets mønster, farver og knytning. Hvis han kommer i tvivl, konfererer han med en af sine referencebøger. Han sørger for, at det er de fineste tæpper, der optræder hos Catawiki: såsom de mindre dyre tæpper fra 50'erne og 60'erne og de dyrere tæpper fra begyndelsen af det 20. århundrede.

Guido Mascini

Guido Mascini

Vine

Guido Mascini

Auktionarius Vine

Jeg er fuldstændig fascineret af det enorme udvalg af vin.

 • Ejede en restaurant med en ekslusiv vinmenu
 • Har gennemført adskillige vinkurser
 • Arbejdede for forskellige auktionshuse
Guido Mascini

Guido Mascinis forkærlighed for god vin begyndte, da han åbnede sin egen restaurant. Mange vinimportører kom til ham og introducerede ham for et bredt udvalg af kvalitetsvine. Han blev fascineret af vinenes forskellighed, både hvad angik smag og pris. Han ønskede at vide mere. Efter flere vinkurser og besøg på vinslotte i Europa og Afrika kunne Guido kalde sig selv en vaskeægte connoisseur. Efter at have solgt sin restaurant arbejdede han hos forskellige auktionshuse. Ud over at være auktionarius er han også koordinator på Catawikis auktioner over vin, portvin og whisky. Guido Mascini er ansvarlig for de organisatoriske aspekter, og sammen med auktionariusserne er han altid på udkig efter muligheder for nye eller tematiserede auktioner. Han stoler på, at auktionariussernes ekspertise gør, at der hver uge er præsenteret et smagfuldt udvalg af vin. Han er selv stor fan af Kanonkop "Paul Sauer", men en sjælden whisky eller en god vin fra 2010 - et fabelagtigt år for vin - er også velkommen på en af hans auktioner.

Harald Fredriks

Harald Fredriks

Kartografi

Harald Fredriks

Auktionarius Kartografi

Kartografiske tryk er ikke blot dekorative, de er en varig investering

 • Arbejdede som geografisk informationsmedarbejder ved det hollandske forsvarsministerium.
 • Kan bryste sig af mere end 17 års erfaring.
 • Startede selv en blomstrende kartografiforretning.

Unikke numre

Harald Fredriks

En vidunderlig dekoration, et memento over ens genealogiske ophav eller en varig investering. Der er mange gode grunde til at købe et antikt kort eller en antik byplan. Harald Fredriks kender alt til dette, og det er derfor, at han som både auktionarius og entusiast sammensætter vidunderlige auktioner over kartografi.

Harald opdagede sin passion i sin tid i forsvarsministeriet. Som geografisk informationsmedarbejder skulle han analysere og kortlægge (mulige) missionsområder, ikke kun ved hjælp af satellitbilleder, men også nyere eller, hvis disse ikke var til rådighed, forældede kort. Det var nok til at vække hans interesse, og efter at have arbejdet i hæren i næsten 10 år, etablerede han en blomstrende antikvarisk kartografiforretning. Kort, byplaner, topografiske tryk og bylandskaber: Harald kender til det hele.

Auktionsvirksomhed passer ham perfekt. Han kender de fleste antikvarer personligt i den relativt lille kartografiverden. Mange specielle kort bliver sat på auktion hver uge. Harald største ønske er at se sjældne kort fra Dutch United East India Company (Det hollandske østindiske kompagni) med hemmelige handelsruter. Desværre er chancen for dette ret lille, sjældenheden taget i betragtning. Han ynder også at inkludere mere "almindelige" kartografiske kort i sine auktioner for at sikre, at køberne har et varieret og attraktivt udvalg at vælge fra.

Horst Kløver

Horst Kløver

Auktionarius Kunst (fotografi) / Kunst (moderne)

Horst Kløver

Fotografering er et universelt sprog, der kan forene mennesker.

 • Mere end 25 års professionel erfaring
 • Kender alle facetter af professionen
 • Stort internationalt netværk
 • Publicerer jævnligt artikler om fotografering

Horst Kloevens første fotograferingsopgave som teenager var at skyde skolens modeshow til deres avis. Han blev grebet at fotografering, og han vidste med det samme, hvordan han skulle forfølge drømmen. Han valgte derfor at studere kunsthistorie og fotografering. Direkte efter studierne fik han arbejde som fotojournalist for forskellige magasiner. Gennem dette har Horst Kloeven fået stor erfaring og etableret et enormt netværk, men han ønskede også at have mere tid til familien. Derfor begyndte han at dykke dybere ned i den teoretiske side af fotografering og blev konservator for museer og gallerier over hele Europa. Han forsøger nu at udbrede budskabet om Catawiki til de kontakter, han fik der. Takket være dette kommer en overflod af objekter af høj kvalitet ind hver uge. Som den kreative sjæl, han er, og som konservator, ved han, hvordan han skaber varierede auktioner. Han skifter mellem værker af anerkendte fotografer og lovende unge talenter. Den måde, Horst Kloeven sammensætter sine auktioner på, kræver stor opmærksomhed, og er noget, han kan lide at eksperimentere med. Hver uge glæder han sig til at se, hvordan auktionerne klarer sig hos budgiverne.

Iris Hendriks

Iris Hendriks

Smykker

Iris Hendriks

Auktionarius Smykker

Jeg plejede at lave mine egne smykker, da jeg var amatørjuvelér.

 • Har været fascineret af ædelsten og smykker i 40 år
 • Amatørjuvelér
 • Arbejdede som erhvervsdrivende
 • Stor praktisk erfaring
Iris Hendriks

Kostbare ædelsten har altid haft en uimodståelig tiltrækning på Iris Hendriks. Hun plejede selv at udvinde dem fra sten ved hjælp af hammer og mejsel. Som amatørjuvelér lavede hun også sine egne smykker i mange år. Som erhvervsdrivende så hun et hav af kuriositeter, som hun altid ville vide alle detaljer om. Hun har set eller forhandlet stort set alt, der har påsat ædelsten. Designersmykker, guldhalskæder og bedstemors gamle brocher: Ifølge Hendriks bliver alt, hvad der kan kaldes smykke, sat på smykkeauktion hos Catawiki. Hendriks' erfaring fortæller hende, at ved nærmere eftersyn viser især Bvlgari smykker sig ofte at være fra en kinesisk fabrik. Iris ved om nogen, hvilke markeringer og skjulte træk hun skal kigge efter. Ved at bruge sin erfaring opdager hun som regel hurtigt, om det er fra en fabrik eller håndlavet.

Jacques Pels

Jacques Pels

Tegneserier

Jacques Pels

Auktionarius Tegneserier

Jacques Pels

Jeg har udført stort set alle jobs relateret til tegneserier, bortset fra rent faktisk at tegne dem.

 • Har arbejdet med utallige tegneserieudgivere i 20 år.
 • Har organiseret større tegneseriemesser.
 • Har arbejdet på forskellige referencebøger og udstillinger om tegneserier.
 • Er selv samler.

Unikke numre

Jacques er så travlt beskæftiget med tegneserier, at kun karaktererne selv er mere involverede. Som barn læste han Anders And, Tintin og Splint & Co., men hans interesse blev først for alvor vakt, da den første butik med tegneserier åbnede i Gent. Det var her, hvor Jacques blev bekendt med dyrere tegneserier, som han blev desperat efter at samle. Han har nu samlet på tegneserier og kuriositeter i mere end 40 år. Han har opbygget et internationalt netværk ved at besøge europæiske messer i forbindelse med sin hobby. Han har også været involveret i organisering af messer, distribution af ugentlige tegneserierudgivelser og arbejdet på forskellige udstillinger og referencebøger om tegneserier. Som auktionarius har Jacques et skarpt øje for smukke numre. De udbudte objekters tilstand har den største bevågenhed for Jacques. Det er dette, der gør, at numrene skiller sig ud fra mængden, især førsteudgaver og tegneseriekuriositeter. Og hvis der opstår tvivl om en bestemt illustration eller andet, kan et hurtigt tjek i hans egen kollektion ofte give det endelige svar.

Jamie Brindle

Jamie Brindle

Armbåndsure

Jamie Brindle

Auktionarius Armbåndsure

Min far plejede at sige, at et ur er det smukkeste smykke, en mand kan have.

 • Næsten 25 års erfaring med handel
 • Har solgt på det velkendte marked i Bermondsey i mange år
 • Ejer en specialistforretning
 • Har etableret et enormt netværk

Unikke numre

Jamie Brindle

Jamie Brindles kærlighed til ure kommer hjemmefra. Hans far elskede at bære smukke armbåndsure, og som 13-årig fik han selv sit første Timex-ur i julegave. Det var en stor gave dengang, men som ældre begyndte de mere eksklusive ure at interessere ham. Han havde en stand på Bermondsey markedet i mange år, hvor han købte og solgte armbåndsure. Her lærte han meget og har etableret et stort netværk. Siden da har Jamie Brindle åbnet sin egen butik med armbåndsure, som han nu har drevet i 11 år. Med 25 års handelserfaring har Jamie Brindle opnået en bred viden om ure, som han nu gladeligt bruger hos Catawiki. Han ved præcis, hvad han skal kigge efter, når han skal vurdere armbåndsure. Urværket er især vigtigt at granske, da det vidner om, om der er blevet håndteret ordentligt. Urmageren efterlader også ofte forskellige karakteristiske træk i urværket. På trods af hans store erfaring bliver han stadig dagligt forundret over de forskellige indsendte emner. For eksempel kvalitetsure fra Østeuropa, som er populære i Storbritannien samt begrænsede oplag af hans favoritmærker.

Jamie Beeden

Jamie Beeden

Kunst (fotografi)

Jamie Beeden

Auktionarius Kunst (fotografi)

Jamie Beeden

Et godt fotografi skal formå at bevæge dig.

 • Mere end 20 års professionel erfaring
 • Var fotograf for store pladeselskaber, magasiner og multinationale firmaer
 • Kender alle facetter af fotografibranchen
 • Ejer sit eget fotostudie

Unikke numre

Jamie Beeden studerede fotografi på University of London. Som nyuddannet blev han engageret som assistent for en lovende fotograf, hvor han fremfor alt lærte at arbejde hårdt. Dette var nyttigt, da han et par år senere startede sit eget foretagende som fotograf. I 12 år arbejdede Jamie Beeden som fotograf for pladeselskaber, magasiner og multinationale firmaer. Til sidst ønskede han dog et mindre hektisk job, og han fik arbejde for et kommercielt fotografbureau og for gallerier i London. Han åbnede derefter sit eget galleri i den fredfyldte by Margate. Med sin store viden om fotografi arbejder Jamie Beeden nu for Catawiki som auktionarius. De tusinder af fotos, han har set og lavet, gør ham i stand til hurtigt at vurdere de udbudte numre og til at genkende talent. Foruden de mere velkendte kunstnere inkluderer hans også nye talenter i sine auktioner. Jamie Beeden ynder at se førsteudgaver af berømte fotobøger, helst signeret af fotografen. På den måde vil han gerne føre sine auktioner et skridt videre og gøre Catawiki til det ideelle sted at finde smukke fotos online.

Jaromir Budi

Jaromir Budi

Antikviteter / Design / Kuriosa

Jaromir Budi

Auktionarius Antikviteter / Design / Kuriosa

Jaromir Budi

Jeg elsker auktionsbranchens dynamiske karakter.

 • Mere end 15 års erfaring
 • Studerede museologi
 • Tog et kursus i snedkerarbejde
 • Enormt internationalt netværk

Unikke numre

Joromir Budi kommer fra en familie af samlere. Det kom derfor ikke nogen som overraskelse, at han allerede som teenager besøgte de lokale loppemarkeder for at gøre et godt fund. Han blev især interesseret i antikke møbler og besluttede sig for at lære mere om snedkerarbejde. Det var på denne måde, at Joromir Budi lærte auktionsbranchen at kende. Den dynamiske karakter, interaktionen og det store udvalg af objekter var præcis, hvad han søgte. Han arbejdede i 12 år for forskellige auktionshuse fra New York til Berlin og også online. Joromir Budi har fået et enormet kendskab til forskellige antikviteter og markedet i forbindelse med sin tid som vurderingsekspert. Disse erfaringer hjælper ham til at vurdere det store udvalg af numre for Catawiki. Hans evner som finsnedker er også anvendelige. Det giver ham en fornemmelse for objekterne træmateriale og håndværk, og han kan se, om et objekt er fabriksfremstillet. Derfor er han god til at vurdere objekter, men for Joromir Budi er det ligeså vigtigt at skabe gode kontakter og opbygge et fortrolighedsforhold. Derfor holder han kontakt til købere og sælgere, for at han kan skabe lige gode og fremgangsrige auktioner hver gang.

Jay McLellan

Jay McLellan

Glas

Jay McLellan

Auktionarius Glas

Jay McLellan

Jeg beundrer håndværket i et glasobjekt.

 • Har ejet sin egen glashandel og galleri i 15 år
 • Publicerede et onlinekatalog over hollandsk glas
 • Livslang interesse for kunst og kultur på internettet

Unikke numre

Jay McLellans interesse for glas kommer fra hans baggrund i IT, hvor han arbejdede med at katalogisere (museologisk) data i store databaser. Da han kom i kontakt med glas via sin partner, lagde han mærke til, at der ikke fandtes nogen kataloger over hollandsk glas. Hans mål blev at lave et for at kunne interessere nye samlere. Dette viste sig at være en god ide, og som en pioneer på området etablerede han en troværdig online glashandel ved hjælp af databasen. Nu med mere end 15 års fremgangsrig handel kan han kalde sig en ekspert i glasbranchen. Nu bruger Jay McLellan sin ekspertise hos Catawiki, hvor han vurderer hollandske og italienske glasobjekter. Han ved, hvor vigtigt hans arbejde som auktionarius er, og mener, det er meget vigtigt at have så detaljerige beskrivelser som muligt. Defor vil Jay McLellan især gerne se gode fotografier og forklarer gladeligt sælgerne, hvordan de kan efterkomme dette. Kun sådan kan detaljerne, formerne og håndværket vurderes bedst og potentielt sælges for et højt bud.

Jeroen Hamelink

Jeroen Hamelink

Plader/vinyl

Jeroen Hamelink

Auktionarius Plader/vinyl

Der findes ikke noget bedre end at opleve musik gennem et fysisk medie.

 • Over 10 års erfaring
 • Arbejdede i mange som bestyrer af en pladeforretning
 • Samler og vinylentusiast
Jeroen Hamelink

Jeroen Hamelink var ganske ung, da han udviklede en forkærlighed for vinyler. Han elskede at lede sine forældres samling igennem for at finde noget at lytte til. Han synes stadig vældig godt om oplevelsen af at spille en skive. Jeroen har endda skabt sin egen imponerende samling af LP'er og CD'er. Det er delvist takket være hans arbejde som filialbestyrer af en pladeforretning, hvor han kom i kontakt med tusindvis af plader og CD'er og tillærte sig alt om markedet. De kundskaber anvender han nu hos Catawiki. Selvom der er et stort udbud af digitale løsninger, mærker Jeroen en stigende interesse for vinyl. Og ikke kun fra samlere. Flere og flere yngre mennesker foretrækker at købe musik på vinyl udover også at have en digital kopi. De er ofte interesserede i klassiske bands som Led Zeppelin, The Doors og The Beatles. Jeroen forsøger dog også at fokusere på mindre kendte genrer på sine temaauktioner. Der kan man finde mange vinyler til salg. Dette gør, at han kan skabe mangefacetterede auktioner med guldkorn til vinylconnoisseurerne og vinyl af høj kvalitet til entusiasterne.

Jeroen Trapman

Jeroen Trapman

Armbåndsure

Jeroen Trapman

Auktionarius Armbåndsure

Jeroen Trapman

Armbåndsurenes historiske værdi er en kilde til fascination hos mig.

 • Bredt kendskab til armbåndsure
 • Er selv samler
 • Fremragende netværk

Unikke numre

Da han var 15 år, var det tid til, at Jeroen Trapman skulle tage det næste skridt ind i de voksnes rækker: få et godt ur. Han dykkede ned i urenes verden, researchede dem på nettet, i magasiner og i referencebøger. Efter seks måneder fik han sit første ur: et lækkert Seiko. Han var imellemtiden blevet fuldstændig besat af ure og begyndte at spare op til det næste. Alt ved dem fascinerer ham: designet, teknologien og deres historiske værdi. Det er utroligt at tænke på, at et ur muligvis har været båret en bjergbestiger på Mount Everest, dybt nede i havet eller måske endda på månen. Jeroen kan nu kalde sig selv en sand ekspert på urområdet. Han kender alle mærkerne ud og ind, fra vintage kollektioner til de nyeste modeller, der er lige på trapperne. Han synes, det er svært tilfredsstillende at se, hvordan udbud og efterspørgsel passer sammen hos Catawiki, og han nyder at rådgive bydere og sælgere. Samlere kan finde lige det objekt, der kan fuldføre deres samling, mens andre budgivere, der bare vil have et lækkert ur, kan få lige netop det. Jeroen selv elsker, når et vintage Rolex dukker op.

Joaquin Fernandez Cebrian

Joaquin Fernandez Cebrian

Armbåndsure / Ædelsten

Joaquin Fernandez Cebrian

Auktionarius Armbåndsure / Ædelsten

Min erfaring som guldsmed hjælper mig, når jeg skal vurdere armbåndsure.

 • Har været en ur-entusiast i mere end 25 år
 • Næsten 20 års erfaring som guldsmed
 • Ejer sin egen guldsmedeforretning

Unikke numre

Joaquin Fernandez Cebrian

Selvom Joaquin Fernandez Cebrian altid har elsket armbåndsure, var det, da han deltog i en tennisturnering, at hans passion for dem startede. Det kendte mærke Breitling havde en lille udstilling med de nyeste modeller. Det blev kærlighed ved første blik for den unge Joaquin, og han begyndte at spare sammen til at kunne købe sin første Breitling. Siden da har han været en sand ur-fanatiker ved at holde sig ajour med markedet, besøge messer og lære andre entusiaster at kende. Til forskel fra de fleste entusiaster bryder Joaquin Fernandez Cebrian sig ikke om at vise sine armbåndsure frem. Han vil hellere være diskret med dem. Ifølge Joaquin gælder det dog ikke urene hos Catawiki, da de har brug for en så god præsentation som muligt. Han giver derfor tit sælgerne råd om, hvordan de skal tage de bedste fotos, holder urene rene og give den bedste information. På den måde ved budgiverne præcis, hvad de får, og sælgeren får en højere pris. Takket være hans erfaring som guldsmed kan Joaquin Fernandez Cebrian vurdere guldure og ure med ædelsten helt korrekt. Han elsker at gøre dette, fordi hver uge synes han, det er spændende at se de listede ure.

Job Kwakman

Job Kwakman

Bøger / Kuriosa

Job Kwakman

Auktionarius Bøger / Kuriosa

Jeg ønsker at fremhæve det, der gør hver bog speciel.

 • Studerede kunst og kultur
 • Arbejdede som bogspecialist for et auktionshus
 • 12 års praktisk erfaring

Unikke numre

Job Kwakman

Job Kwakman har haft en passion for bøger siden barndommen. Efter at have studeret kunst, kultur og medier, blev han introduceret til auktionsverdenen og boghandel. Det var, da han arbejdede for et auktionshus, at hans kærlighed for alvor blev vakt. Her passerede flere hundrede bøger hans hænder, og han brugte tid på at researche historien og historierne bag dem, inden han inkluderede dem i kataloget. Job har det som en fisk i vandet hos Catawiki. Hver dag bliver han tilbudt bøger, som er specielle af den ene eller anden grund. Dette varierer fra smukt illustrerede børnebøger til et gammelt og sjældent manuskript. Sammen med sælgeren gør han sit ypperste for at præsentere hver artikel og fremhæve det, der gør den helt speciel. Derfor sammensætter han sammen med sine kollegaer auktioner, der virkelig inspirerer budgivere til at byde på lige præcis den smukke, sjældne udgave.

Joep Egmond

Joep Egmond

Musikinstrumenter

Joep Egmond

Auktionarius Musikinstrumenter

George Harrison og Paul McCartney startede ud med min fars guitarer.

 • Hans familie producerer de berømte "Egmond" guitarer
 • Ejede sin egen forretning med musikinstrumenter
 • 35 års praktisk erfaring

Unikke numre

Joep Egmond

George Harrison, Brian May og Paul McCartney. De er alle rockstjerner, men de har også en anden ting til fælles: De startede alle ud med en Egmond guitar. Fabrikken, hvor disse guitarer blev fremstillet, tilhørte Joep Egmonds far, som også havde en forretning med musikinstrumenter. Joep blev født ovenover forretningen. Det kom derfor heller ikke som nogen overraskelse, at han selv overtog forretningen. Han har opnået en uvurderlig viden henover mere end 35 år, hvor han er stødt på stort set alle instrumenter. Joep ved, at musikinstrumenter er for følsomme mennesker. Instrumentet er deres levebrød og derfor en god investering. Sådan var det i forretningen, og det er ikke spor anderledes hos Catawiki. Han ynder at diskutere de udbudte numre med sine leverandører. Og takket være ekspertise og forretningssans sammensætter han altid en fantastisk auktion. Joep vil allerhelst se de mere sjældne instrumenter, såsom et håndlavet Steinway klaver, men han er også glad for at inkludere en smuk violin eller djembe i sine auktioner.

John Searle

John Searle

Auktionarius Motorcykler og knallerter

Klassiske motorcykler fra 1930'erne repræsenterer en smuk æra.

 • Mere end 25 års erfaring
 • Har lavet adskillige tv-shows om motorcykler
 • Deltager i (inter)nationale løb med klassiske motorcykler
 • Stor passion for klassiske motorcykler

Unikke numre

John Searle

John Searle var 18 år gammel, da han købte sin første motorcykel: en BMW R60. Dengang var R60'eren allerede en klassiker, men han kører stadig jævnligt på den. Hans kærlighed til klassiske motorcykler er aldrig blegnet, ikke engang da John Searle filmede og instruerede tv-programmer om de nyeste modeller. Ud over dette er han fortsat med at køre løb med klassiske motorcykler i hele Europa, nogle gange med sin hustru i sidevognen. De motorcykler, John Searle bruger i sine løb, bliver omhyggeligt vedligeholdt i hans egen workshop, hvorfra han på det seneste også udfører sit arbejde for Catawiki. Omgivet af sin passion, som det sig bør. Til sine auktioner mener John Searle, det er vigtigt at tjekke alle detaljer på den indsendte motorcykel grundigt. Hvis for eksempel nummeret på ramme og motorcykel passer sammen, ved man, at det er en helt autentisk motorcykel, som vil klare sig godt på auktionen. Derudover har John Searle fået et godt indblik i folks adfærd genem årene, og han taler gladeligt med budgivere, sælger og entusiaster, som deler hans passion.

Jos Zinkstok

Jos Zinkstok

Frimærker

Jos Zinkstok

Auktionarius Frimærker

Frimærker er blevet et af de vigtigste aspekter i mit liv.

 • Mere end 35 års professionel erfaring
 • Organiserede sine egne auktioner
 • Er selv en ivrig samler
Jos Zinkstok

Da Jos Zinkstok fik en pakke med frimærker på sin seks års fødselsdag, var han ikke imponeret. Heldigvis var hans far glad for gaven og begyndte straks at samle på frimærker og blev endda formand for frimærkeforeningen. Medlemmerne mødtes jævnligt hjemme hos den unge Jos. Via denne eksponering begyndte hans forkærlighed for frimærker langsomt at vokse - hvilket Jos er glad for den dag idag. Han begyndte på sin egen samling og besøgte mange messer, auktioner og frimærkeforhandlere. Da hans far alt for tidligt døde, var det op til Jos at sælge hans samling. Da var det, han opdagede faget og sin næse for det. Jos besluttede at starte sin egen auktion over frimærker. Fire gange om året flokkedes folk til fra hele landet, fordi der altid var gode frimærker at få. Dette foregik i 28 år. Efter næsten 30 år opstod en ny mulighed. Han sluttede sig til Catawiki i 2012 som auktionarius, hvor han skabte den første auktion over frimærker, og det videreudviklede sig. Han har lagt al sin viden og erfaring i auktionerne over frimærker. Hans sans for præsentation og øje for smukke frimærker gør auktionen til en succes. Han ser også regelmæssigt gamle kunder eller velkendte sælgere dukke op online.

Jurry Heshusius

Jurry Heshusius

Tegneserier

Jurry Heshusius

Auktionarius Tegneserier

Jeg plejede at bruge timevis på at finde sjældne tegneserier i tegneseriebutikker - nu kommer de til mig.

 • Arbejdede i en tegneserieforretning i mere end 15 år
 • En connoiseur og samler selv
 • Erfaren opkøber, sælger og vurderingsmand

Unikke numre

Jurry Heshusius

Jurry Heshusius kan med rette kalde sig en tegneserieconnoiseur. Han begyndte at læse tegneserier som helt lille, og det varede ikke længe, før han også begyndte at samle på dem. Ud over tegneserier samlede han også på screentryk og billeder, primært af kunstnere som Enki Bilal og Moebius. Han besøgte messer og tegneseriebutikker indenlands og udenlands på jagt efter eksklusive udgaver til sin samling. Jurry blev snart opdaget af den lokale tegneseriebutik, og han blev tilbudt et job. Her fik han mere end 15 års erfaring. Han købte, solgte, vurderede og stort set alt andet, der havde med tegneseriebranchen at gøre. Han udfylder nu atter den rolle, men denne gang hos Catawiki. Som auktionarius er han konstant optaget af at vurdere tegnserier samt skabe gode forbindelser til købere og sælgere. De eksklusive udgaver, som han plejede at bruge timer på at finde, kommer nu til ham. Med hans erfaring kan han normalt vurdere værdien i et snuptag. Og hvis det ikke fungerer, har han et stort netværk, han kan søge råd hos.

Kurt Salchli

Kurt Salchli

Bøger

Kurt Salchli

Auktionarius Bøger

Kurt Salchli

Jeg har set alle perspektiver af forlagsbranchen.

 • Mere end 35 års erfaring
 • Har ejet sin egen boghandel og bogforlag
 • Enormt internationalt netværk

Unikke numre

Kurt Salchi har altid været en hengiven læser. Han tjente sine første lommepenge på et bibliotek for børnebøger. Med en uddannelse i økonomi bestemte han sig for at koncentrere sig om bogbranchen. Som 24-årig åbnede han sin egen boghandel med nye og antikvariske bøger. Kurt Salchi kunne lide at rejse og startede flere boghandler op i Paris og siden et bogforlag, hvilket gjorde, at han kunne rejse rundt i Europa for at opbygge et vigtigt netværk af forfattere, illustratorer, redaktører og forretningsindehavere. Takket være sin tid i Frankrig taler Kurt Salchi godt fransk. Derfor tager han sig primært af de franske og tyske auktioner over bøger. Han kommer i kontakt med et stort udvalg af bøger. Deriblandt mange, som han aldrig solgte eller selv udgav. Han ved som ingen anden, hvordan disse bøger skal vurderes. Kurt Salchi lægger især vægt på, at auktionerne har en international karakter. På den måde kan budgivere fra hele verden byde på bøger, de ellers aldrig ville kunne finde i deres lokale boghandel.

Leo Setz

Leo Setz

Kunst (klassisk)

Leo Setz

Auktionarius Kunst (klassisk)

Leo Setz

Kunst vil altid være en del af mit liv.

 • Mere end 30 års erfaring
 • Har handlet med antikviteter i 25 år
 • Erfaren vurderingsekspert, restaureringsmedarbejder og handler
 • Stor kunstentusiast

Unikke numre

Fra en tidlig alder har kunst og Leo Setz været uadskillelige. Det hele begyndte med malerier og tegninger, men snart begyndte han at arbejde for sin far i hans auktions- og kunsthandel. Dette inspirerede ham til at starte sit blomstrende foretagende inden for kunst og billedindramning. På den måde har Leo Setz været besat af i kunst hele sit liv. Takket være de mange malerier, han har været i kontakt med, har han fået en stor erfaring i at vurdere malerier. Han elsker at gennemgå et stort lager og beslutte, hvad der skal ske med de forskellige objekter. Al denne viden gør Leo Setz til en gevinst for Catawiki. Da han har vurderet så mange malerier, ved han præcis, hvad han skal gå efter. Og som restaureringsmand har han lært at se forbi smuds og snavs for at kunne se maleriets potentiale. Leo Setz værdsætter både dyr og billigere kunst. Det gør, at han kan tilbyde en smuk samling malerier og endnu mere spændende auktioner.

Leonne van Bakel

Leonne van Bakel

Antikviteter / Keramik

Leonne van Bakel

Auktionarius Antikviteter / Keramik

Jeg har en svaghed for porcelæn fra Delft.

 • Studerede kunsthistorie
 • Dimittend i porcelæn fra Delft
 • Mere end 10 års handelserfaring
 • Bredt kendskab til antikviteter

Unikke numre

Leonne van Bakel

Med sine mere end 10 års erfaring i den eksklusive del af kunstbranchen er Leonne van Bakel bekendt med det meste inden for det fineste porcelæn. Hun har håndteret det meste på messer som Tefaf, Brafa og Pan. Man kunne påstå, at hun var forkælet, men heldigvis har hun ikke mistet sit øje for antikt porcelæn. Hun har en særlig svaghed for porcelæn fra Delft, som også var emnet for hendes speciale i kunsthistorie. Leonne opnåede en bred viden gennem sine studier og har siden også lært, hvor hun kan skaffe sig mere viden. En evne der er særlig nyttig i hendes virke som auktionarius. Med basis i antikt lertøj og den internationale kunsthandel er hun i stand til at vurdere mange objekters. Det store udvalg af udbudte varer hos Catawiki er til stadighed med til at udvide hendes horisont, hvilket hun virkelig værdsætter. Hun bliver fascineret af alle de specielle objekter, der dukker op, og håber, at hun kan give den entusiasme videre på sine auktioner.

Leonor Arnó Pons

Leonor Arnó Pons

Auktionarius Etnografisk kunst og stammekunst / Smykker

Leonor Arnó Pons

Jeg har rejst over hele verden på grund af min samling af stammekunst.

 • Har været samler i mere end 30 år
 • 5 års handelserfaring
 • Enormt internationalt netværk

Unikke numre

Leonor Arnó Pons har altid været fascineret af udenlandske kulturer og deres kunstneriske udtryk. Hun havde allerede købt en del etniske smykker og stammesmykker, men da hun som 20-årig backpackede i Indien, begyndte hun for alvor at samle på stammeobjekter. Mens hun i 25 år arbejdede som leder for et galleri, fortsatte hun med at samle artikler. Til sidst besluttede Leonor Arné Pons sig for at forfølge sin drøm og begyndte at sælge og købe stamme- og etnisk kunst via sin egen webshop. Hun rejste over hele verden i forbindelse med sit arbejde for at se, hvordan objekterne rent faktisk blev anvendt. Dette gav hende den indsigt og viden, som er vigtige for at kunne vurdere et objekt korrekt. Nu anvender Leonor Arné Pons alle sine kundskaber og sin erfaring hos Catawiki, hvor hun håndterer auktionen over etniske smykker. På sin auktion skelner hun mellem de nye moderne smykker og de mere sjældne antikke. Leonore Arnó Pons udfører mange undersøgelser for at fastslå, hvor et objekt kommer fra og finder ofte stedet med 1 kilometers præcision. Her er hendes rejseerfaring og egen samling meget nyttige. Hvis hun ikke kan finde ud, hvor et objekt kommer fra, leder hun blot i sin store samling af opslagsværker og kataloger.

Louis Girard

Louis Girard

Tegneserier

Louis Girard

Auktionarius Tegneserier

Louis Girard

Kunst og litteratur samles i tegneserier.

 • Mere end 10 års erfaring
 • Hengiven samler af særudgivelser
 • Ekspert i franske tegneserier
 • Enormt netværk

Unikke numre

Louis Girards far samlede på tegneserier, og hans søn blev selv fascineret af dem. De rejste sammen rundt i i Europa til messer, auktioner og specialforretninger. Da Louis selv begyndte at samle, fortsatte han med at rejse og begyndte at specialisere sig i førsteudgaver og særnumre. Hans vigtigste køb er en førsteudgave af Blueberry med tegninger af Jean Giraud, der døde kort efter. Takket være sin passion for sjældne tegneserier er han velkendt blandt ledende tegneserieforhandlere i Paris, og han ofte dukker op til en kop kaffe. Louis anvender gladeligt sine kontakter i sit job hos Catawiki, så han kan få fat på flere specielle objekter fra Frankrig. Foruden 1. oplag specialiserer han sig også i Hergé og er ansvarlig for den del af auktionen. Louis kan især godt lide at se numre i god stand af "Le Petit Vingtième", hvor de første Tintin fortællinger blev trykt. Han forsøger også at inddrage actionfigurer og originaltegninger, så der er et så varieret udvalg som muligt at byde på.

Ludo Bax

Ludo Bax

Auktionarius Etnografisk kunst og stammekunst

De imponerende statuer og masker gjorde et dybt indtryk på mig.

 • Voksede bogstaveligt talt op i et auktionshus
 • 35 års erfaring
 • Er selv samler og forhandler
 • Omfattende netværk

Unikke numre

Ludo Bax

Ludo Bax' onkel rejste ind i junglen i jagten på stammekunst. Han byttede praktiske artikler med de indfødte og solgte til gengæld stammekunsten i sit eget land. Hele hans hus var fyldt med respektindgydende statuer og masker, som gjorde et stort indtryk på den unge Ludo. Nogle af disse statuer blev bortauktioneret i hans fars auktionshus, hvor Ludo fra 8 års alderen tilbragte det meste af sin fritid. Han begyndte at samle på og handle med stammekunst og fik et stort kendskab til antikviteter i kraft af sit virke i auktionshuset. Ludo sammensætter hver uge fantastiske auktioner, som et resultat af hans erfaring fra sin fars auktionshus samt sin viden som samler. Stammekunstens natur gør ikke altid dette lige let: Artiklerne kan variere fra ægte antik kunst til skulpturer, der er købt i lufthavnen. Heldigvis kan Ludos trænede øje spotte disse variationer, og han udvælger altid de bedste ting til sin auktion.

Marc Jans

Marc Jans

Sport

Marc Jans

Auktionarius Sport

Marc Jans

Lige siden jeg var barn, har jeg ofte besøgt racerbaner.

 • Sportsfotograf i næsten 20 år
 • Tager fotos for forskellige nyhedsbureauer
 • Stor samler af signerede fotografier

Unikke numre

Marc Jans er ikke ubekendt med racermiljøet. Fra en tidlig adler tog han til motorcykelløb med sin far i hjembyen Assen. På den måde er motorcykelsporten blevet en uudværlig del af ham, som han får snart 20 år siden formåede at kombinere med sin anden passion: fotografering. Marc Jans ser regelmæssigt motorløb for at tage de mest fantastiske billeder af Formel 1 og MotoGP, som han efterfølgende får signeret af kørerne selv. Dette har resulteret i en respektabel samling af signerede fotografier og racerkasketter. Dette kvalificerer ham utvivlsomt til en ideel auktionarius for Catawikis auktioner over sportmemorabilia. Takket være sine egne samlervaner kender Marc Jans markedet for sportmemorabilia yderst godt. Han er derfor fuldt ud i stand til at vurdere de objekter, der bliver sat til salg. Hvis der er noget, han ikke ved, sikrer Marc Jans' dedikation og udholdenhed, at han grundigt undersøger det, han får i hænderne. Hvis objektet er signeret, sammenligner han det med sin egen samling af tusindvis af autografer for at tjekke, om det er ægte.

Marcel Spijkerbosch

Marcel Spijkerbosch

Mønter

Marcel Spijkerbosch

Auktionarius Mønter

Det er blevet meget nemmere for møntsælgere og møntsamlere at lave forretning online.

 • Mere end 40 års erfaring
 • Familieforetagende inden for mønthandel
 • Stort internationalt netværk

Unikke numre

Marcel Spijkerbosch

Marcel Spijkerbosch har gennem sit familieforetagende, som blev grundlagt af hans farfar, været involveret i møntbranchen siden 1975. Hans farfar var bager, men opdagede snart, at han kunne tjene flere penge ved at sælge mønter. Ved salg af den rette slags mønter lykkedes det ham at opbygge et blomstrende foretagende, som gik i arv fra far til søn. Marcel Spijkerbosch har været i branchen i 40 år, og der er vel næppe en møntmesse, han ikke har været på. På den måde er det lykkedes ham at opbygge et stort netværk og et bredt kendskab, som han nu anvender til fulde hos Catawiki. Marcel Spijkerbosch har specialiseret sig i moderne mønter efter 1600-tallet. Han overlader de ældre mønter til sine kollegaer, som han elsker at arbejde sammen med. Når han gransker mønter, kan han ofte genkende en kundes navn fra en eller anden møntmesse. Mange er begyndt at sælge deres mønter hos Catawiki. Alle mønter inspiceres grundigt af Marcel Spijkerbosch. Budgiverne fortjener en korrekt og ordentlig beskrivelse, så de ved præcis, hvad de byder på. Han kan lide at se, at budgiverne føler sig trygge i hans hænder.

Marco van Kampen

Marco van Kampen

Bøger / Erotika

Marco van Kampen

Auktionarius Bøger / Erotika

Samlere er ofte de største eksperter inden for deres felt.

 • Indkøber for en stor antikvarisk boghandel
 • Mere end 15 års erfaring
 • Specialiseret i erotica

Unikke numre

Marco van Kampen

Marco van Kampen arbejdede en overgang for en bogbinder, men fandt snart ud af, at han manglede bøgernes faktiske indhold. Så han ansøgte om et job hos en stor landsdækkende boghandel, hvor han arbejdede i 12 år, hvoraf de sidste 5 var som chef for den antikvariske boghandel. For at øge sin viden læste han "Den håndskrevne og trykte bogs historie" på universitetet i Amsterdam. Gennem årene har Marco sammensat en smuk samling af erotica, bøger om bøger og bibliografier. Denne viden og hans referencemateriale kommer ham nu til gode som auktionarius hos Catawiki. Det er som juleaften, når han modtager en god bog eller et særligt eroticaobjekt til auktionerne. Han ynder at præsentere det bedste af det bedste til budgiverne på de ugentlige auktioner over erotica - så vidt muligt i samarbejde med sælgerne.

Marco Hendrix

Marco Hendrix

Kunst (moderne)

Marco Hendrix

Auktionarius Kunst (moderne)

Jeg er fascineret af rå kunst.

 • Mere end 17 års erfaring
 • Er selv samler
 • Stor viden og erfaring

Unikke numre

Marco Hendrix

Marco Hendrix elsker rå kunst, der er fuld af følelser. Ikke noget under, at han betaget af Herman Broods værker. Som ung begyndte Marco Hendrix at dykke ned i kunstens verden, og han lærte en masse om moderne kunst og om de forskellige strømninger og bevægelser, der bestemmer det. Han opbyggede sin samling og sit netværk ved at købe og sælge, hvilket gav ham en god fornemmelse for markedet. Marco trives i sit virke som auktionarius, hvilket i virkeligheden blot er en forlængelse af hans hobby. Han sætter barren højt for sine auktioner, og han stræber altid efter at finde et godt udvalg til en god pris. Det gør det ekstra interessant for købere og sælgere. Denne holdning bærer frugt, da der kommer flere og mere eksklusive værker på hans auktioner.

Marijn Zeevalk

Marijn Zeevalk

Modeltog

Marijn Zeevalk

Auktionarius Modeltog

Gennem Catawiki håber jeg, jeg kan vække interessen for modeltog hos den yngre generation

 • Mere end 15 års erfaring
 • Erfaring med køb og salg
 • En ivrig samler

Unikke numre

Marijn Zeevalk

Marijn Zeevalk er fascineret af modeltog. Hans far tog ham engang med til en messe, og som 11-årig fik han sit allerførste begyndersæt. Han samling voksede stødt, og han udviklede snart en forkærlighed for Märklin tog. Han kunne især godt lide at køre med damplokomotiver og dieseltog på sine skinner. Marijn dykkede dybere ned i markedet for modeljernbaner under sin studietid. Han købte store samlinger på messer og online, beholdt udvalgte modeller selv og solgte resten. Erfaringen gjorde ham i stand til at gøre en karriere ud af sin hobby. Han modtager hver uge højst forskellige numre til vurdering. Personligt kan han godt lide, når ny modeller kommer ind med deres digitale gadgets. Han ynder også at handle med gamle modeller, fordi den research, der følger med disse, altid er sjovt. Marijn håber, at Catawiki kan tiltrække et yngre modeltogspublikum, så han yderligere kan dele sin entusiasme for sin passion.

Marja Neimann

Marja Neimann

Mode

Marja Neimann

Auktionarius Mode

Du kan se, at en kvinde er en rigtig "lady", hvis hun ikke bryder sig om at stille sin designertaske på gulvet.

 • 15 års erfaring
 • Har altid været fascineret af mode
 • Bred international erfaring med handel

Unikke numre

Marja Neimann

Så længe hun kan huske, har Marja Neimann været fascineret af mode. Interessen er i hendes blod. Både Marja og hendes søster har arbejdet som modeller, og hendes datter har studeret mode og ledelse. Ved et tilfælde begyndte hun at interessere sig for designertasker. På samme måde som en mand kan kigge på biler, kiggede Marja på håndtasker og forundredes over, hvordan de kan komplimentere et helt outfit. Marja begyndte at sælge og købe håndtasker for mange år siden. Hun har opbygget et stort internationalt netværk og lært meget om branchen. Med 15 års erfaring med designertasker ved Marja Neimann præcis, hvilke karakteristiske træk en taske skal have for at være ægte. Hermes, Louis Vuitton og Mulberry - hun kan dem alle. Hun inkluderer også gerne smukke tasker fra Michael Kors og Marc Jacobs i sine auktioner. På den måde præsenterer Marja en varieret auktion med tasker for enhver smag. Hun kan mærke, at auktionen over designertasker er vokset i popularitet, især internationalt, hvilket gør, at disse dyre tasker er tilgængelige for alle.

Mark van Keuk

Mark van Keuk

Diamanter

Mark van Keuk

Auktionarius Diamanter

Diamanter er de mest fascinerende sten, jeg kender. Ingen anden sten er som dem.

 • Mere end 35 års erfaring
 • Uddannet guldsmed
 • Har arbejdet med at sætte diamanter på smykker og som indkøber af diamanter.

Unikke numre

Mark van Keuk

Mark van Keuk blev først bekendt med diamanter under sine studier til guldsmed. Et erhverv hans bror inspirerede ham til at læse. Han opdagede snart, at han havde en passion for faget og særligt diamanter. Efter afsluttede studier begyndte han at arbejde at sætte diamanter på smykker for en stor diamanthandler i Amsterdam. Efter 12 år blev han indkøber og brugte megen tid i Antwerpen. I denne by, som er diamanthandlens centrum, lykkedes det ham at skabe en masse kontakter i branchen og fik gransket og vurderet tusindvis af forskellige diamanter. Mark van Keuk er efter alle disse år auktionarius på auktionen over diamanter. Han ved, hvad der går for sig i branchen, og hvilke krav der stilles til diamanter. Han undersøger hver diamant og dens medfølgende certifikater, inden han godkender dem til auktionen. Hans tidligere erhvervserfaring gør det muligt for ham at arrangere enkle og interessante auktioner. Han kan lide at hjælpe køberne med deres spørgsmål. På den måde kan enhver diamantentusiast byde på hans auktioner uden at være urolige.

Mark Harrison

Mark Harrison

Bøger

Mark Harrison

Auktionarius Bøger

Man behøver bare en god bog og fantasi for at kunne rejse i hele verden.

 • 20 års erfaring
 • Organiserer bogmessen ILEC i London
 • Formand i PBFA (Provincial Booksellers Fair Association)
 • Har ejet sin egen boghandel

Unikke numre

Mark Harrison

Mark Harrison omgav sig med bøger fra en tidlig alder. Man kunne tilmed se ham med en bog i hånden, inden han overhovedet havde lært at læse. På et senere tidspunkt begyndte han at samle på mange bøger, og førsteudgaver af T.S. Elliot var af særlig interesse. Da hans samlinger og antallet af dubletter voksede, besluttede han sig for at begynde at sælge, og det blev hans job i tyve år. Man kan finde Mark Harrison på både små og store bogmesser, og han organiserer selv en af de største i verden - ILEC i London. Som auktionarius kommer Mark Harrison i kontakt med et bredt udvalg af bøger. Takket være hans erfaring kan han med det samme se, hvilke bøger der er interessante. Han ved, hvilke udgivelser, forfattere og bogforlag der interesserer køberne. Hvis han bliver i tvivl om prissætningen, kan han konsultere sit arkiv , hvor han kan finde markedsværdien for en bog gennem de sidste hundrede år. Personligt er han meget interesseret i rejseskildringer med smukke illustrationer. Samtidig ved han godt, at en interessant bog ikke behøver at se smuk ud. "Man skal aldrig dømme en bog på dens udseende".

Marleen Deiters

Marleen Deiters

Art nouveau og art deco

Marleen Deiters

Auktionarius Art nouveau og art deco

Jeg er meget stolt af de fantastiske auktioner, vi er i stand til at præsentere hver uge.

 • Arbejdede for kunstgallerier både i Holland og Frankrig
 • 15 års erfaring med sit eget kunstgalleri
 • Internationalt fokus
 • Har etableret et stort netværk

Unikke numre

Marleen Deiters

Art noveau og art deco karakteriserer en periode, hvor forskellige stilarter optrådte hurtigt efter hinanden og kun blomstrede i kort tid. Resultatet var en slags udfoldelse, der i stigende grad betog Marleen Deiters. Marleen lærte fra barnsben at se på kunst og har udviklet en sand rejseglæde. Hun følte sig fuldstændig hjemme, da hun arbejdede for et galleri i Frankrig. Dette var kilden til hendes passion for brugskunst fra art nouveau- og art deco perioderne. Da hun besluttede sig for at vende tilbage til Holland, havde hun allerede opbygget sin egen samling. Delvist derfor startede Marleen sin egen kunsthandel og brugte 15 år på at købe og sælge kunst i sit galleri og på internationale messer. Hun opbyggede en stor klientbase og har haft mange unikke artikler mellem hænderne. Denne viden er ekstremt nyttig i hendes virke som auktionarius. Hun betragter det at vurdere udbudte numre som et privilegium og en stor udfordring og ynder at skabe gode forbindelser med både købere og sælgere. Så Marleen kan roligt være stolt, når hun præsenterer en alsidig auktion med skønne objekter.

Martin Hamstra

Martin Hamstra

Antikviteter

Martin Hamstra

Auktionarius Antikviteter

Ures mekanik, og alle de bevægelige dele, kan til stadighed fascinere mig.

 • Har fået urmageri ind med modermælken
 • Åbnede sin egen urmagerbutik
 • Samler selv på antikke engelske rejseure
 • Mere end 30 års erfaring

Unikke numre

Martin Hamstra

Hans bedstefar var urmager, hans far var urmager, og Martin Hamstra...er også urmager. Hans tidligste minder er fra hans fars værksted, hvor han blev fascineretaf urets komplicerede mekanik. Han hjalp til med reparationer og restaureringer for at tjene lommepenge og blev hurtigt fascineret af professionen. Efter studier i finmekanik startede Martin sin egen forretning, hvor han reparerede og restaurerede ure. Han har altid været involveret i antikvitetshandel og samler selv på antikke engelske rejseure. Gennem sin interesse og store erfaring ved Martin stort set alt om ure. Hans tekniske viden gør ham også i stand til at vurdere et urs værdi blot ved et blik. Som auktionarius ved han også, hvordan man sammensætter et godt udvalg som både består af moderne ure, fashionable kaminure og håndlavede mekaniske ure, som styrer tiden helt præcist uden elektricitet. Sande kunstværker inkluderes i den eksklusive auktion over ure, som ingen samler vil gå glip af.

Marvin Reigersberg

Marvin Reigersberg

Computere og videospil

Marvin Reigersberg

Auktionarius Computere og videospil

Marvin Reigersberg

Det herlige ved retrospil er, at man kan bruge sin fantasi.

 • Mere end 15 års handelserfaring
 • Arbejdede med IT
 • Livslang passion for spil

Unikke numre

Det var i 1985, da Marvin Reigersbergs farfar købte en MSZ computer. Marvin var fire år dengang, og det var på den computer, at han blev bekendt med computere og spil. En lidenskab var født, og snart blev flere spilkonsoller købt. Da hans ønskede at gøre sin samling komplet, begyndte han at købe mange secondhand konsoller. Alle de konsoller han havde dubletter af, solgte han igen. På den måde blev han bekendt med online handel. Via nogle vellykkede køb og salg, også udenlands, har han etableret et succesrigt foretagende og lært sig selv meget om branchen. Nu anvender Marvin Reigersberg disse kundskaber hos Catawiki. Han kan ofte vurdere et objekt rimelig hurtigt og hvis ikke, ved han, hvilken pålidelig kilde han skal spørge. Hans erfaring med online handel har lært ham de vigtigste ting ved god reklame. En god reklame har brug for klare billeder og tekst. Derudover er objektets stand yderst vigtigt, og om det er komplet. Marvin Reigersberg undersøger hvert objekt til bunds, inden han inkluderer dem i sine auktioner.

Maurizio Buquicchio

Maurizio Buquicchio

Kunst (klassisk) / Kunst (moderne)

Maurizio Buquicchio

Auktionarius Kunst (klassisk) / Kunst (moderne)

Kunst kan skabe en personlig kreativ forbindelse mellem objekt og betragter.

 • Kandidatgrad i film og billedkunst
 • Stor erfaring som konservator, forfatter og forsker
 • Flere publikationer, har organiseret workshops og forelæsninger
 • Stor kunstinteresse og store kundskaber omkring emnet

Unikke numre

Maurizio Buquicchio

Lige siden barndommen var det tydeligt, at Maurizio Buquicchio var talentfuld på det visuelle område. Han kunne lide at tegne og var interesseret i film og kunst. Hans mor var kunstner, og de gik ofte på museer sammen. Det kom derfor ikke som nogen overraskelse, at Maurizio begyndte at studere filmhistorie. Under sin uddannelse fik Maurizios bekræftet sine visuelle talenter og forkærlighed for kunst. I sin ph.d. undersøgte han forholdet mellem film og kunstskolen Bauhaus. Siden da har han været medvirkende på flere projekter som forsker, forfatter og konservator. Derudover har han arbejdet for Berliner Ikono TV. Der etablerede han et stort netværk af gallerier, kunstnere og museer. Han har også arbejdet som konservator i Amsterdam. Før hver auktion forsøger han at sammensætte en samling af objekter, der giver samme følelse, som når man besøger et galleri, hvilket han har lært i sit arbejde som konservator. Maurizio Buquicchio er altid åben for at opdage nye kunstformer og bliver inspireret af alt, han ser hver dag.

Michael Schumann

Michael Schumann

Armbåndsure

Michael Schumann

Auktionarius Armbåndsure

Armbåndsure er et mirakel af ganske små dele, som arbejder perfekt sammen.

 • En hengiven samler
 • Stort markedskendskab
 • Fascineret af mekanik

Unikke numre

Michael Schumann

Michael Schumanns blev i en tidlig alder fascineret af armbåndsure. Han var specielt interesseret i alle de dele, der tilsammen skaber en perfekt fungerende maskine. Senere begyndte han på sin egen samling, og det lykkedes ham at samle mere end 300 tidsmålere. For at udvide sin samling begyndte Michael at læse meget om armbåndsure og bytte og købe på urmesser. Han ynder også at kigge på urværkerne for præcist at forstå, hvordan de fungerer. Michael er lykkelig over det store udbud af armbåndsure hos Catawiki. Han kan især godt lide finmekaniske ure, men går heller ikke af vejen for at give et fint designet Quartz ur en plads på auktionen. Michael er en meget nøgtern og retfærdig auktionarius. Han mener, det er vigtigt at inkludere mekaniske fotos og besigtigelsesrapporter, som vidner om, at der er blevet taget godt hånd om uret.

Michel Karis

Michel Karis

Kuriosa / Sølv og guld

Michel Karis

Auktionarius Kuriosa / Sølv og guld

Jeg kigger altid efter wow-faktor, når jeg vurderer et nummer

 • Kunsthistoriker
 • TMV certificeret vurderingsmand
 • Erfaring fra adskillige auktionshuse
 • Bredt kendskab til antikviteter

Unikke numre

Michel Karis

Michel Karis blev opdraget til at elske kunst og kultur. Hans far er kunstner, og familien besøgte regelmæssigt museer. For at videreføre sin uddannelse valgte Michel at studere kunsthistorie i Leiden med fokus på brugskunst. Han var især interesseret i at studere århundreders hverdagsobjekter, nogle gange smukke og nogle gange ganske ordinære. Michel blev introduceret til auktionsverdenen via en praktikplads hos Sotheby's, som han fandt virkelig tiltrækkende. Efter at have færdiggjort sine studier arbejdede han for forskellige auktionshuse først i Den Bosch og siden i Haag. Dette blev grundlaget for hans nuværende erfaring, og de tusinder af objekter, han faldt over, gav ham stor glæde, lige så vel som kontakten med de forskellige sælgere og fremfor alt auktionen selv. Det kommer ikke som nogen overraskelse, at Catawiki er det perfekte sted for Michel. Han elsker det dynamiske selskab, hvor han kan arbejde meget hurtigere end hos et almindeligt auktionshus. Hans vurderingscertifikat og store erfaring betyder, at han kan vurdere alle slags kuriositeter og antikviteter. Michel tilsidesætter sin egen smag og kigger istedet efter wow-faktor ved hvert enkelt objekt, det helt særlige, som gør et objekt specielt. Dette gør ham i stand til at sammensætte varierede auktioner for budgivere, der leder efter noget ekstraordinært.

Michiel Vliegenthart

Michiel Vliegenthart

Kunst (klassisk)

Michiel Vliegenthart

Auktionarius Kunst (klassisk)

Jeg føler mig privilegeret over, at jeg som auktionarius får lov til at arbejde med salg af smukke værker.

 • Har været omgivet af kunst hele livet
 • Ekspert i malerier fra det 19.århundrede og det tidlige 20. århundrede
 • International erhvervserfaring fra auktionshuse og museer
 • Påpeger vigtigheden af personligt engagement.

Unikke numre

Michiel Vliegenthart

For Michiel Vliegenthart var et museumsbesøg lig med en tur i en forlystelsespark. Hans forældre var hengivne kunstelskere, så kunst var altid en vigtig del af hans barndom. Eftersom kærligheden til kunst var en del af hans DNA, begyndte han som studerende at arbejde for et auktionshus. Han blev snart ekspert i malerier, akvareller og tegninger fra det 19. og 20. århundrede. Efter at have arbejdet i Frankrig nogle år begyndte han at arbejde for Sotheby's auktionshus i Amsterdam. Med sine mange års erfring begyndte Michiel Vliegenthart at arbejde på et kunstmuseum, hvor hans hovedfokus som assisterende chef var professionalisme. Michiel Vliegenthart har opbygget et imponerende CV, hvilket gør ham til en yderst bevendt auktionarius hos Catawiki. Hans erfaring har lært at ham at se skønheden, selv i de objekter, der ikke interesserer ham personligt, hviket gør det let for ham at arrangere en varieret blanding af kunst på sine auktioner. Michiel Vliegenthart kan lide at dele sin passion med købere og sælgere og mener, det er meget vigtigt med personligt engagement, hvilket er værdsat. På den måde skaber han hver uge auktioner, han kan være stolt af, og han er lige så spændt som køberne på, hvordan en auktion slutter.

Mike Saffrie

Mike Saffrie

Toys & Boardgames

Mike Saffrie

Auktionarius Toys & Boardgames

Mike Saffrie

Memorabilia udgør ofte sand affektionsværdi

 • Besøger alle de store messer og kongresser
 • Handlede selv med memorabilia
 • Er selv aktiv samler

Unikke numre

Mike Saffrie kom i kontakt med film som helt lille, via sine forældres videoafspiller og i biografen. Han ikke kun nød at se film, han ville også vide alt omkring, hvordan de blev til. Ud fra denne interesse blev Mike fascineret af memorabilia: alt, der har noget med film at gøre. Han opbyggede snart sin egen samling ved at besøge forskellige messer og kongresser. Der fik han fat i autografer fra sine idoler på forskelligt memorabilia. Hvad, der begyndte som en hobby, blev hurtigt til meget mere, da han opdagede en onlinehandel i opsving, hvor han kunne skabe sig en god fortjeneste. Da et job som auktionarius blev ledigt, tøvede han ikke et sekund med at ansøge. På grund af sin erfaring inden for onlinehandel er Mike vant til at se på fotos, og han ved præcis, hvor han skal lede for at få information - hvilket er vigtigt i et omskifteligt marked. For eksempel kan udgivelsen af en ny film hurtigt ændre prisen på et eksisterende memorabilia. Han kan vurdere de udbudte numres værdi og gør sit bedste for at inkludere sager for den sande samler og til entusiasten in spe på hver auktion.

Natasha Mulder

Natasha Mulder

Smykker

Natasha Mulder

Auktionarius Smykker

En kærlighed til ædelstene er i mit blod.

 • Søgte efter ædelstene i Australien
 • Arbejdede mange år som juvelér
 • Lavede sine egne smykker
 • Livslang erfaring med ædelstene

Unikke numre

Natasha Mulder

En forkærlighed for ædelstene er i Natasha Mulders blod. Hendes bedstefar arbejdede i guldminerne i jagten på det dyrebare ædle metal. Inspireret af ham ledte hun den australske ødemark tynd i jagten på ædelstene. Og hun fandt dem. Dette blev starten på hendes samling, og siden da har hun lært alverden om ædelstene i alle udformninger og størrelser. Natasha lavede også regelmæssigt sine egne smykker. Hun gjorde dette til sin praksis, da hun begyndte at arbejde for en juvelér i Holland. Der lærte hun alle aspekter af faget og en del om smykkemarkedet. Natasha har set alle smykkemærker og ved præcis, hvilken slags ædelstene de bruger. Den viden er vigtig i hendes rolle som auktionarius, da hun er i regelmæssig kontakt med købere og sælgere, hvor hun diskuterer ædelstenenes kvalitet og smykkernes værdi, der får dem til at fremstå så perfekt. Natasha ynder at se vintagesmykker på sine auktioner, men sammensætter også temaauktioner, såsom auktionen for mænd, der indeholder manchetknapper, slipsenåle, kæder og ringe. Hendes auktioner over smykker formår altid at overraske og begejstre.

Nicholas Couts

Nicholas Couts

Auktionarius Antikviteter / Art nouveau og art deco / Kuriosa

Nicholas Couts

Jeg ville hædre objekter ved at vurdere dem.

 • Mere end 30 års erfaring
 • Har arbejdet for forskellige auktionshuse inklusive Sotheby's og Christie's
 • Var involveret i etableringen af museer og auktionshuse
 • Enormt internationalt netværk

Unikke numre

Nicholas Couts' far var en velkendt kunsthandler i Edinburgh, og Nicholas begyndte i en ung alder selv at arbejde i sin fars forretning. Han opdagede, at maritime og videnskabelige objekter ofte blev fejlagtigt katalogiseret, fordi ingen rigtig vidste noget om dem. Derfor besluttede han sig for at fokusere på denne gruppe af objekter og startede en auktion. Med stor succes blev objekter fra hele Storbritannien sendt til ham for at blive vurderet og sat på auktion. Snart bankede Sotheby's på hans dør og senere også Christie's. Han arbejdede for begge auktionshuse i nogle år og etablerede derefter et auktionshus i Wien, der specialiserede sig i fotografiske teknikker. Selvom det var en stor succes, byttede han denne erfaring ud med muligheden for at etablere et museum i Qatar, et projekt han var involveret i mere end ti år. Til sidst vendte han hjem til sin hjemby Edinburgh, hvor han sammensætter auktioner over maritime objekter for Catawiki samt hjælper til ved auktionerne over kuriositeter. Han ser det som en udfordring at engagere sig og gøre det spændende for budgiverne, så han ynder at eksperimentere med sammensætningen af auktionerne. Gennem sit netværk forsøger Nicholas Couts at fremhæve Catawikis brand på det internationale marked. God kundeservice og høj kvalitet står øverst på hans prioriteringssliste.

Olivier Baret

Olivier Baret

Vine

Patricia Verschelling

Patricia Verschelling

Vine

Patricia Verschelling

Auktionarius Vine

Jeg prøver konstant ny vine og udforsker nye varianter

 • Ægte passion for vin.
 • Certificeret vinavler
 • Mere end 10 års erfaring
 • Arbejdede for et auktionshus som vinspecialist

Unikke numre

Patricia Verschelling

Patricia Verschellings interesse for vin blev vakt for 12 år siden, da hun begyndte at arbejde for en god restaurant. De entusiastiske ejere lod deres personale smage vinene, for at de kunne rådgive kunderne ordentligt. Det var da, at Patricia indså, at hun havde en evne til at genkende de underliggende forskelligheder. Hun fuldførte forskellige vinkurser, heriblandt den internationale WSET niveau 3, og uddannede sig til vinavler. Efter at have arbejdet for en vinimportør og forskellige vinforretninger fortsatte hun sin karriere for et auktionshus, hvor hun arbejdede som vinspecialist. Auktionsverdenen var et perfekt match, og hun føler sig nu fuldstændig hjemme. Catawiki er den perfekte platform for Patricia. Som auktionarius kan hun udnytte sin store viden om verdens vine og sin veludviklede smag. Hun stræber efter at præsentere et godt udvalg på hver auktion, hvor der er en balance mellem smukke, specielle numre og udsøgte drikkevine. Fordi man som budgiver ikke kan smage på vinene, sørger Patricia altid for, at beskrivelsen er perfekt. Og når auktionen er slut, sidder hun altid klinet til skærmen for at finde ud, hvordan hendes udvalgte vine klarede sig.

Patrick van Karsen

Patrick van Karsen

Sølv og guld

Patrick van Karsen

Auktionarius Sølv og guld

At undersøge oprindelsen af antikt sølv er en sand fornøjelse.

 • Flere års erfaring som vurderingsmand
 • Passion for at vurdere sølvtøj
 • Samler af hollandske antikviteter
 • Dygtig til vurdering ud fra fotografier

Unikke numre

Patrick van Karsen

Patrick van Karsen arvede sin forkærlighed for antikviteter fra sine forældre. Han begyndte at samle på antikviteter som teenager og besøgte alle de store auktioner i Europa. Han udviklede derefter en passion for generelle hollandske antikviteter og kolonialt sølv fra det 17. og 18. århundrede. Og selvom hans studier førte ham i en helt anden retning, holdt antikviteterne altid et fast greb i ham. Patrick fortsatte med at hellige sig sin passion. Han har vurderet tusindvis af emner som vurderingsmand for forskellige auktionshuse. Han var også ivrig efter at suge til sig af viden fra de mange samlere, han kom i kontakt med. Viden som Patrick fuldstændigt kan læne sig op ad, når han vurderer guld og sølv. Han har set og lært at genkende problemmæssige emner, såsom restaureringer, forfalskninger og samlede objekter. Det siges, at man skal holde sølvet for at kende dets værdi. Men Patrick mener, at vurdering af artikler ud fra højtopløselige fotografier også har sine fordele. Man opdager ofte detaljer og skader hurtigere. Og med internettet altid ved hånden til research kan han handle hurtigt.

Philipp Rott

Philipp Rott

Mønter

Philipp Rott

Auktionarius Mønter

Deres rige historie og uhyre mangfoldighed gør tyske mønter til noget af det mest fornøjelige at samle på.

 • Flere års erfaring
 • Etablerede egen møntforretning
 • Stort leverandørnetværk
 • Samlerlidenskab

Unikke numre

Philipp Rott

Tyske mønter er blandt de mest populære i verden. Den store mangfoldighed, rige historie og gode tilstand, gør dem til nogle af det mest fornøjelige mønter at samle på. Catawiki har derfor brug for en sand ekspert og connoisseur til håndtere disse auktionsnumre. Og det er Philipp Rott den rette mand til. Han har været omgivet af antikke mønter hele sit liv. Siden han var helt lille, besøgte han klubber med sin far, hvor mønter blev sammenlignet og handlet. Der gik ikke lang tid, før det at samle også blev hans passion. Ud over at studere kulturhistorie og arkæologi på universitetet startede Philipp sin egen forretning med tyske og russiske mønter. Han er stødt på tusindvis af mønter og er også begyndt at samle på medaljer. Philipps udfordring er at vurdere et bredt udvalg af mønter baseret på fotografier. Hans erfaring og gode forhold til sælgerne er hans største fordel her. Han konsulterer altid med andre eksperter for at verificere autencitet og vurdere prisen. Som auktionarius elsker Philipp at se gamle tyske guldmønter, men han nyder også at inkludere mønter, der er særligt sjove at samle på i sine auktioner.

Pierre De Breucker

Pierre De Breucker

Kuriosa / Militaria og antikke våben

Pierre De Breucker

Auktionarius Kuriosa / Militaria og antikke våben

Original militaria er en håndgribelig del af en betydningsfuld historie.

 • Studerede kunsthistorie og militærhistorie
 • 30 års erfaring som samler
 • Arbejdede for forskellige auktionshuse

Unikke numre

Pierre De Breucker

Pierre De Breucker er ud af en militærfamilie. Hans far gjorde tjeneste i 40 år, og hans bedstefar havde en betydningsfuld karriere i hæren. Derfor blev han fascineret af hæren og købte sit første militaria som 12-årig. Han er fortsat med at samle artikler hele livet, under sin tid i hæren, mens han studerede kunsthistorie og under sit virke som direktør for et auktionshus. Han opnåede et bredt kendskab til militaria og auktionsindustrien generelt gennem sin baggrund og egen samlererfaring. Catawiki var det næste logiske skridt. Pierres kendskab til militaria er uundværligt, når han skal vurdere det brede udvalg af numre, han ser hver dag. Selv de mindste detaljer kan være vigtige for at få en ordentlig vurdering. Hvis han får brug for hjælp, konfererer han altid med sine kollegaer. Han yder også at være på god fod med sine sælgere for at kunne sammensætte endnu bedre auktioner. Pierre pointerer, at militaria fra 2. verdenskrig fortsat er populært, men der ses også en stigende interesse for Vietnamkrigen og fremmedlegionen.

Rik Lok

Rik Lok

Tegneserier

Rik Lok

Auktionarius Tegneserier

Rik Lok

Som barn lærte jeg hurtigt at kunne kende forskel på førsteudgaver, genoptryk og særudgaver.

 • 30 års erfaring
 • Var indkøber og vurderingsekspert for en specialiseret tegneserieforretning
 • Lavede forskellig research omkring tegneserier

Unikke numre

Rik Lok har samlet på tegneserier, siden han var en dreng og lærte, med sine egne ord, at læse ved at sluge tegneserier. Han lærte tidligt at kunne kende forskel på førsteudgaver, genoptryk og særudgaver. Han var fascineret og begyndte at bytte og sælge for at kunne udvide og forbedre sin samling. I mellemtiden blev Rik bedt om at vurdere og købe tegneserier for en specialiseret tegneserieforretning. Han har skrevet for forskellige publikationer om sin research af tegneserier, og gennem årene er både hans viden og netværk vokset betydeligt. Rik koncentrerer sig nu om at arbejde som auktionarius hos Catawiki. Han kan hurtigt vurdere en tegneserie ud fra sin viden og erfaring. Er det en særudgave, hvilket år er den fra og...hvad er den værd? Han konsulterer regelmæssigt sin omfattende kollektion af kataloger og mapper, der indeholder reklamer fra 30'erne op til 80'erne for ordentligt at kunne researche på sine numre.

Rinse Kamphuis

Rinse Kamphuis

Smykker

Rinse Kamphuis

Auktionarius Smykker

Rinse Kamphuis

Jeg beundrer det håndværk, som man ser ved håndlavede smykker

 • Mere end 20 års erfaring
 • Bredt kendskab til smykker og antikviteter
 • Stort netværk

Unikke numre

Rinse Kamphuis husker som en elefant og ved, hvordan man benytter sig af det. Han startede en smykke- og antikvitetsforretning efter at være blevet inspireret af tv-programmet "Tussen Kunst en Kitsch" (Antiques Roadshow). Gennem sit virke tillærte han sig mere og mere om forskellige slags smykker og om smykkebranchen. Han lærte hurtigt at gøre gode handler. Gennem årene har Rinse specialiseret sig i antikviteter og moderne smykker. Rinse er en energisk mand, som sjældent sidder stille. Dette gør ham til den perfekte auktionarius. Gennem årene hos Catawiki har han set tusindvis af smykker blive bortauktioneret, og denne erfaring har givet ham et enormt bredt kendskab til smykker. Under hans skarpe blik finder artiklerne sat på auktion deres sande værdi. Han foretrækker smykker, hvor man kan se håndværkerens kundskaber, men også helt almindelige smykker finder vej til hans auktioner.

Rob Meershoek

Rob Meershoek

Keramik

Rob Meershoek

Auktionarius Keramik

Jeg nyder at researche på oprindelsen af vores auktionsartikler.

 • Over 20 års erfaring med kunsthandel
 • Stor praktisk erfaring
 • Stort netværk
 • Sætter pris på gode forbindelser til leverandørerne

Unikke numre

Rob Meershoek

Rob Meershoek er hovedsageligt autodidakt. Han startede ud med at købe og sælge ting på markeder og messer for over 25 år siden. Ved kraftigt at investere i litteratur om emnet lykkedes det ham kontinuerligt at udvide sin viden. Han specialiserede sig hurtigt i keramik fra det 20. århundrede og etablerede, sammen med sin kone, sin egen kunsthandel. Rob har siden udvidet sin viden, som hovedsageligt kommer af erfaring. Og han nyder stadig den research, der skal til for at bestemme et objekts oprindelse. Denne entusiasme passer perfekt til hans arbejde for Catawiki. Han ser auktionarius som et filter mellem leverandøren og selve auktionen. Dette filter er især vigtigt i sammenhæng med keramik og glas. Det sikrer, at auktionerne er smukt præsenteret og udelukker efterligninger og skadede artikler.

Rob Ter Ellen

Rob Ter Ellen

Fotografi

Rob Ter Ellen

Auktionarius Fotografi

Rob Ter Ellen

Jeg elsker det faktum, at den fine mekanik i gamle kameraer stadig fungerer.

 • Ejede sin egen fotoforretning
 • Stort kendskab til markedet
 • 30 års erfaring
 • Passioneret fotograf

Rob ter Ellens kærlighed til kameraer kommer primært fra praktisk erfaring. Som naturelsker var kameraet uundværligt, når han skulle fange al den skønhed. Fra han var 15 kunne man finde ham vandrende rundt med et fast greb om et udmærket SLR kamera med zoomlinse. Han holdt sig beskæftiget med at fotografere og arbejde i en fotoforretning. Selvom hans studier tog ham i en helt anden retning, blev Rob draget mod faget, og han åbnede snart sin egen fotoforretning. Hans årelange erfaring er til stor gavn hos Catawiki. Han har allerede set mange af de udbudte numre dukke op i sin egen forretning. Det vigtigste for ham er også at få gode billeder af numrene. Som fotograf ved Rob, hvor vigtigt det er for et salg, og han hjælper sine sælgere med at finde det bedste frem fra deres udvalg. Personligt er han altid glad for at se Leica kameraer, men ynder også at inkludere mekaniske Werra kameraer i sine auktioner.

Rob Boot

Rob Boot

Auktionarius Modelbiler / Toys & Boardgames

Bliklegetøj og modeltog er min store kærlighed.

 • 25 års erfaring i legetøjsbranchen
 • Startede engang sin eget modelbilsmærke
 • Connoisseur af bliklegetøj
 • Har et godt øje for nye kollektioner

Unikke numre

Rob Boot

Rob Boots forkærlighed for bliklegetøj og modeltog går lang tid tilbage. Som barn elskede han miniaturebiler og Dinky Toys. Det var Robs livslange hobby, inden han overtog sin families legetøjsfirma med engrossalg. Der var fokusset på import og eksport af miniaturebiler og bliklegetøj fra Japan. Han elskede at kunne arbejde med sin passion på denne måde. Han blev bekendt med markedet, udviklede et respektabelt internationalt netværk og startede endda sin eget modelbilsmærke. Som auktionarius bruger Rob sin erfaring til at skabe et godt udvalg samt vurdere numrene. Han er hovedsageligt på udkig efter originale detaljer, deres indpakning og stand. Personligt kan Rob især godt lide gamle tintog og Dinky og Corgi Toys, men nyere modelbiler, der er præcise ned til mindste detalje, bliver også inkluderet. Så både entusiaster og (nye) samlere bliver i den grad tilgodeset.

Rolf Nagtzaam

Rolf Nagtzaam

Toys & Boardgames

Rolf Nagtzaam

Auktionarius Toys & Boardgames

Lego kan sommetider vise sig at være en god investering, men for mig er det først og fremmest en sjov hobby.

 • Mere end 15 års erfaring
 • Har etableret et stort netværk
 • Passion for Lego

Unikke numre

Rolf Nagtzaam

Kun ved hjælp af deres fantasi og et stort antal Lego-sæt plejede Rolf Nagtzaam og hans lillebror at lege med Lego i timevis på loftet i deres barndomshjem. I årene, der fulgte, fortog hans forkærlighed til Lego sig, men den forsvandt dog aldrig helt. For 15 år siden genoptog han sin hobby og begyndte at samle på de byggesæt, han ikke havde som barn. Dette var begyndelsen på hans passion for Lego for alvor. Rolf Nagtzaam købte mere og mere Lego. For at få råd til sin hobby begyndte han også at sælge. Efterfølgende har han etableret et stort netværk af andre samlere, butiksindehavere og entusiaster. Selv om flere og flere køber Lego som en investering, mener Rolf Nagtzaam, at det først og fremmest er en hobby, han kan lide at bruge tid på. At han kunne gøre sin hobby til sin karriere var blot en ekstra bonus. Han arrangerer sine auktioner med stor entusiasme og sørger for at gøre dem så interessante som muligt ved at tage aktuelle begivenheder i betragtning. Derudover arbejder Rolf Nagtzaam hårdt på at holde kvaliteten oppe på sine auktioner med en god præsentation af numrene, komplette sæt og pæne æsker. Derfor er hans auktioner begyndt at tiltrække flere internationale besøgende, da det er blevet et sted, hvor samlere og entusiaster fra hele verden kan byde på Lego-objekter.

Romano Jennekens

Romano Jennekens

Domænenavne

Romano Jennekens

Auktionarius Domænenavne

Hvis domænenavne havde eksisteret, da jeg var yngre, havde jeg kunnet gå på pension nu.

 • 20 års erfaring med handel af domænenavne
 • Har selv lanceret flere hjemmesider
 • Administrator for en kendt blog om domænenavne
 • Stort netværk i onlineverdenen

Unikke numre

Romano Jennekens

Romano Jennekens begyndte at sælge og købe domænenavne i sin studietid. Internettet blev mere og mere populært, og han så, hvordan et multimedie program som "Big Brother" også blev populært online. Han startede en webside om realityserier, og den fik hurtigt mange besøgende. Som et resultat fik Romano Jennekens smag for domænenvane, og han lancerede snart mange flere websider. Hver gang fik hans sider et endnu smartere navn, som de besøgende, også før Google æraen, let kunne finde. Langsomt, men sikkert, opbyggede han sin portfolio med domænenavne, og han vidste, hvordan man sælger dem. På den måde byggede han et stort netværk op og fik lært en masse om branchen. De kundskaber kan Romano Jennekens anvende i sit virke hos Catawiki. Takket være sin erfaring og sit netværk kan han inkludere høj kvalitet på domænenavne i sine auktioner. Derudover forsøger han at skabe en varieret auktion, der er interessant for internationale budgivere. Især nu, hvor topdomæner er blevet tilgængelige, og vigtigheden af et stærkt domænenavn er blevet fastslået, kan interessant salg finde sted regelmæssigt. Romano Jennekens anbefaler sine besøgende at holde godt øje på hans auktioner: Trods alt registreres et godt domænenavn kun én gang.

Ruud de Jong

Ruud de Jong

Mønter

Ruud de Jong

Auktionarius Mønter

Hver mønt fortæller sin egen historie og er et håndgribeligt bevis på historie.

 • Historiker
 • Flere års erfaring som samler
 • Medlem af Koninkliijk Nederlands Genootschap voor Munt - en Penningkunde (Det kongelige hollandske møntselskab)

Unikke numre

Ruud de Jong

Hans entusiasme blev bragt til live af hans bedstefars møntsamling, og Ruud de Jong har nu samlet i over 20 år. Som historiker og møntsamler er han fascineret af den fortid, en mønt kan berette om. Det er på den måde, en mønt kan fungere som et håndgribeligt bevis på historie. Han er især interesseret i mønter fra den provinsielle æra og i mønter fra det hollandske kongerige. Ruuds kendskab til mønter og historie flettes sammen, når han vurderer numrene. Denne baggrundsinformation er en vigtig kilde for ham, fordi hver provins og selv større byer plejede at støbe deres egne mønter, så der er et stort udvalg af mønter i omløb. Han håndterer også numrene med et øje for detaljen. Sammen med sine kollegaer sætter Ruud en ære i at skabe smukke ugentlige auktioner med et bredt udvalg af interessante mønter.

Sander Houdel

Sander Houdel

Veteranbiler

Sander Houdel

Auktionarius Veteranbiler

En smuk Ferrari eller en original Porsche 911 får mit hjerte til at banke hurtigere.

 • Er selv en ivrig samler
 • 15 års erfaring
 • Godt blik for detaljen

Unikke numre

Sander Houdel

Mens hans jævnaldrende alle købte knallerter, købte Sander Houdel sin første Volkswagen Beetle, da han bare var 14 år. Han voksede op med en forkærlighed for veteranbiler. Beetlen står stadig stolt parkeret i Sanders garage og har siden fået selskab af fire andre veteranbiler. Men siden købet har han skilt den fuldstændig ad og samlet den igen med den yderste præcision. Det er bare ikke muligt at gøre med nye biler, og det er netop, hvad der tiltrækker ham ved veteranbiler. Sander vil helst ikke gå glip af noget. Derfor besøger han årligt messer for veteranbiler både hjemme og i udlandet. Blogs og magasiner holder ham opdateret med nyheder og trends inden for veteranbiler. Som auktionarius begynder hans hjerte at banke hurtigere, når han ser en smuk Ferrari eller en original Porsche 911. Han fokuserer hovedsageligt på det overordnede billede - om bilen er smukt lakeret eller om detaljerne er korrekte. Selvfølgelig skal den lige tjekkes under kølerhjelmen. Sanders store erfaring og lidenskab betyder, at han udbyder smukke numre på Catawiki hver uge.

Sarah Orford

Sarah Orford

Auktionarius Asiatisk kunst og asiatiske genstande / Buddhisme

Sarah Orford

Deres udtryksfuldhed gør kinesiske tegninger virkelig smukke at se på.

 • Studerede til manager i kunstmarkedet og asiatisk kunst og kultur
 • Arbejdede for flere auktionshuse
 • Stod for kunstresearch i Taipei
 • Stort netværk

Unikke numre

Sarah Orford er en handlingens kvinde, som har opbygget et betydeligt CV i løbet af kort tid. Hjemme var hun altid travlt beskæftiget med kunst, men hun ville også gerne læse fransk. Det franske vandt, hvilket gjorde, at hun flyttede til Paris. Sarah var dog fortsat draget af kunsten, så hun endte med at tage et kursus i ledelse på kunstmarkedet, som fokuserede på en praktisk tilgang. Umiddelbart derefter begyndte hun som praktikant for både Sotheby's og Cabinet Thierry Portier. Dette blev grobund for hendes fascination af asiatisk kunst, og hun arbejdede i adskillige år for et galleri, der specialiserede sig i dette. Men Sarah havde dog ikke færdiggjort sin uddannelse, så hun besluttede at tage en uddannelse i asiatisk kunst og kultur, hvilket bragte hende til Taipei i forskningsøjemed. Nu har Sarah endelig fundet sin rette plads: Catawiki. Det enormt store og forskelligartede udvalg som Sarah vurderer tilfredsstiller hendes lyst til at lære. Hun er specielt glad for keramik, især med smukke dekorationer eller kinesiske symboler, som afslører endnu mere om objektets oprindelse. Sarah holder stadig kontakt med flere af sine medstuderende, som arbejder i kunstbranchen, hvilket betyder, at hun kan holde trit med markedet og samtidig skabe entusiasme for Catawiki.

Sigrid Markus

Sigrid Markus

Mode

Sigrid Markus

Auktionarius Mode

Jeg kan lide at inkludere de mindre kendte kvalitetsmærker i mine numre.

 • Hænger uløseligt sammen med mode
 • Kender til mode og de nyeste trends
 • Et godt øje for kvalitetsmærker

Unikke numre

Sigrid Markus

Når Sigrid lukker sine øjne, kan hun stadig høre sin mors symaskine. Hun var en dag iført en trendy ny kreation, i form af en farverig gul buksedragt og et bredt bælte, som året efter blev et mode musthave. Sigrid mistede aldrig den kærlighed til mode, smukke stoffer og farver. Hun kan stadig fortabe sig i et modeshow, suge haute couturen til sig og nyde en særlig lejlighed, hvortil hun har sammensat det perfekte outfit. Hun er unægtelig den rette person til Catawikis modeauktion. Hun har været aktivt involveret med mode og alt, hvad det indebærer, i de sidste 25 år. Hun kender mode og hvad der er "in" for tiden. Mærker som Chanel, Hermes og Louis Vuitton - hvis fanskarer er i hobetal - skal inkluderes. Men Sigrid ynder også at inkludere mindre kendte kvalitetsmærker som Escada og Max Mara i sine numre. Frem for alt mener hun, at der skal være noget interessant for alle; noget der altid er moderne og af den højeste kvalitet.

Simon Breider

Simon Breider

Auktionarius Asiatisk kunst og asiatiske genstande

At udvælge det ene mesterværk, som alle bare går forbi. Det er min største fornøjelse!

 • Over 25 års erfaring
 • Arbejdede som en succesfuld erhversdrivende
 • Bredt kendskab til antikviteter
 • Stort netværk af leverandører og andre eksperter
Simon Breider

Simon Breider gik altid på opdagelse i genbrugsbutikker, antikvitetsmarkeder og messer. Før han begyndte at arbejde som auktionarius hos catawiki, brugte han 25 år på at bruge sine skarpe øjne til tjene penge på at lede efter det ene mesterværk, som andre blot overså. Og det gjorde han godt. Han solgte ofte objekter med fortjeneste, nogle gange til en tidobling af prisen. At kunne udspille markedet på den måde udviser sand forståelse. Han er stødt på over titusinder af objekter, hvilket har givet ham en masse erfaring. Alligevel mener Simon, at han stadig har masser at lære. Som auktionarius er han hurtig til at konsultere en af sine specialistbøger, som fylder ikke mindre end syv meter i hans bogreoler. Eller til at konsultere eksperter, som er mere end villige til at råde ham i det mere eksotiske artikler, som Catawiki falder over. Han bruger gladeligt den viden til sine asiatiske numre, som involverer et bredt udvalg af objekter, ofte af de mest forskellige materialer og æraer. Simon håber på at auktionere mere venetiansk glas til glasauktionen: "Top emner fra 1950´erne af Dino Martens eller Paolo Venini ville være skønne tilføjelser til de i forvejen vidundelige numre, der findes på Catawiki.

Simon Ungefug

Simon Ungefug

Stefania Filizola

Stefania Filizola

Mode

Steven de Joode

Steven de Joode

Bøger

Steven de Joode

Auktionarius Bøger

Bøger kan formå at skabe deres egen realitet.

 • Studerede tysk sprog og kultur og færdiggjorde studier i bogvidenskab og manuskriptskrivning
 • Arbejdede for nationalbiblioteket og hos forskellige antikvariater

Unikke numre

Steven de Joode

Steven de Joode blev fascineret af litteratur som teenager. Han begyndte at læse stort set alt og ville gerne selv eje bøgerne. Det tog ikke lang tid, før han faldt over bogsælgere og antikvariater, der hurtigt tilbudte ham et job. Hans forkærlighed for bøger fortsatte med at vokse, og han besluttede sig for at læse tysk og derefter bogvidenskab. Han lærte om eksklusive gamle værker og alle de træk og faldgruber, de indeholder. Han omsatte denne viden til praksis i sit arbejde for nationalbiblioteket ved at deltage i et stort bibliografisk projekt (STCN) samt i et internationalt bogantikvariat. Med al sin viden er Steven perfekt til arbejdet som auktionarius. Hos Catawiki fokuserer han hovedsageligt på ekslusive og antikke bøger. Takket være sin erfaring kan Steven vurdere om de udbudte bøger er fuldstændig korrekte, og han sammensætter omhyggeligt sine auktioner. Personligt vil han gerne inkludere mere rejselitteratur, f.eks. af James Cook, den opdagelsesrejsende fra det 18. århundrede. Hvis han kan formå at skabe mere international interesse omkring dette, vil han være lykkedes i sin mission som auktionarius.

Surya Rutten

Surya Rutten

Auktionarius Asiatisk kunst og asiatiske genstande / Buddhisme

Surya Rutten

Kunst lader dig opleve aspekter af en kultur, du ellers ikke ville blive bekendt med.

 • Boede en del af sin ungdom i Asien
 • Over 20 års erfaring med asiatisk kunst
 • Ejede sin egen kunsthandel
 • Har besøgt mange messer for asiatisk kunst

Unikke numre

Da hendes globetrotterforældre flyttede til Nepal for at drive et hotel, rejste 8-årige Surya Rutten med dem. Der lærte hun alt om den kultur, som altid har fascineret hende. Tilbage i Holland hjalp hun til i sin fars kunsthandel. Hans forretning fokuserede på eksklusiv asiatisk og afrikansk kunst. Hendes studievalg var motiveret af hendes interesse for asiatisk kunst og kultur, men familievirksomheden trak også. Surya spillede en vigtig rolle i sin fars firma, som hun endte med at overtage. Hun har opbygget et stort kendskab til asiatisk kunst ved at deltage i mange årlige messer og handle med tusindvis af artikler. Surya kan lide at være beskæftiget, så Catawiki er det perfekte match for hende. Med hundredevis af yderste forskellige numre hver uge kan hun studere, søge og tilegne sig viden, som hun behager. Takket være sin store erfaring kan Surya vurdere de udbudte numre ud fra fotografier. Hun nyder også den kontakt, hun har med sælgerne. Med deres fælles interesse ser hun det at sammensætte en god auktion som en fantastisk oplevelse, de kan dele sammen.

Taletta Janson

Taletta Janson

Ædelsten

Taletta Janson

Auktionarius Ædelsten

Jeg kan nogle gange slet ikke fatte, hvor smukke ædelstenene på auktion er.

 • Studerede kunsthistorie
 • Arbejdede for adskilige auktionshuse
 • Uddannet gemmolog
 • Startede sin egen forretning med håndlavede smykker

Unikke numre

Taletta Janson

En kærlighed til auktioner ligger i Taletta Jansons blod. Hendes mor arbejdede for en kunstauktion, og hun blev selv hooked, da hun fik et lørdagsjob som medhjælper. Hun opdagede al den spænding og energi, der er forbundet med auktioner, og fandt hurtigt ud af, at her ville hun arbejde. Derfor besluttede Taletta sig for at studere kunsthistorie: Det var hendes billet til auktionsverdenen. I det mindste indtil hun havde færdiggjort sin uddannelse, hvor hun opdagede en anden af hendes barndoms passioner: ædelstene. Hun var nødt til at beskæftige sig med disse dyrebare stene på en eller anden måde, så hun fokuserede på at studere gemmologi ved English Gemological Association. Hun kunne bruge al denne viden og kunnen, da hun startede sit eget firma med håndlavede smykker. Så stødte hun på Catawiki. Taletta ved, at en auktionarius kan tilføre stor værdi til en auktion over ædelstene. Med sin viden og trænede øje kender hun alle kvaliteterne, der gør forskellen på en køn sten og et mesterværk. Taletta elsker at støde på smukke rubiner og tanzanitter, men håber også på at kunne inkludere dyrere varianter af mindre kendte ædelstene i sine auktioner, for eksempel en strålende turmalin eller spinel, som medfølges af en gemmologisk rapport.

Till Rosenkranz

Till Rosenkranz

Veteranbiler

Till Rosenkranz

Auktionarius Veteranbiler

Med veteranbiler kan du få en fornemmelse af, hvordan det virkelig er at køre bil.

 • Deltager ofte i konkurrencer med veteranbiler
 • 20 års erfaring
 • Har altid arbejdet i bilbranchen
 • Arbejdede også som bilsælger
Till Rosenkranz

Da Till Rosenkranz var 14 år, skilte han sin første Vespa ad. Som 18-årig var han meget stolt af sin nyindkøbte Fiat 124 Spider, som skulle restaureres. Hans fritid gik med at gøre den så god som ny. Senere fik han arbejde for Mercedes-Benz (Daimler AG) og derefter hos BMW som salgschef. Han deltog også jævnligt i bilkonkurrencer. Som en følge deraf tillærte Till sig alt om bilmarkedet, og kort derefter blev han selv bilforhandler. Till kan se, hvordan markedet for veteranbiler vokser, fordi flere og flere yngre mennesker bliver involverede. Han mærker, at de gerne vil opleve, hvordan en rigtig bil føles samt lære hvordan alting fungerer. Catawiki tilbyder et voksende antal veteranbiler, og Till ved præcis, hvad han skal lede efter. Selvfølgelig spiller bilens stand en stor rolle og om den stadig kan køre godt. Han kigger også efter, om bilen har været restaureret, og i så fald om det er gjort ordentligt.

Tobias Herrmann

Tobias Herrmann

Vine

Tom Hopman

Tom Hopman

Bøger

Tom Hopman

Auktionarius Bøger

Jeg kan lide at hjælpe mine sælgere med at præsentere deres bøger i den bedst mulige måde.

 • Arbejdede i 13 år for en antikvarisk boghandel
 • Studerede historie
 • Var leder for et stort online bogkatalog

Unikke numre

Tom Hopman

Bøger har altid fascineret Tom Hopman. Han har læste meget og arbejdede deltids på et bibliotek, mens han studerede. Efter at have studeret historie og filosifi, med et stort pensum, ønskede han at fortsætte med at arbejde med bøger. Boghandlen "De Slegte" kunne tilbyde dette: Tom arbejdede der med glæde i 13 år som leder for den antikvariske afdeling. Dagene blev brugt på at købe og sælge, at udføre vurderinger samt lave beskrivelser til online kataloget. Tom mener, at arbejdet som auktionarius på mange måder minder om hans gamle job. Han bliver stadig overrasket over de bøger, han støder på, nu via hans internetforbindelse. Hans indblik i handel og vurdering kommer ham konstant til gode. Tom ynder at skabe gode forbindelser til sine sælgere for at kunne få beskrivelse og præsentation helt rigtige til auktionen - og selvfølgelig for at få en god pris. Han er mest glad, når det hele flasker sig, med en god auktion som slutresultatet.

Willem Knapen

Willem Knapen

Mønter

Willem Knapen

Auktionarius Mønter

Den måde, hvorpå udbud og efterspørgsel spiller sammen hos Catawiki, er fascinerende.

 • Vurderede tidligere arkæologiske objekter for et auktionshus i Haag
 • Studerede egyptologi
 • Har et bredt arkæologisk kendskab

Unikke numre

Willem Knapen

Når en betydningsfuld romersk udgravning finder sted i ens tantes kælder, er det ikke underligt, at man udvikler en interesse for arkæologi. Det er præcis, hvad der skete for Willem Knapen. Som barn fulgte han nøje udgravningen og så en masse mønter og andre objekter. Han begyndte snart at besøge alle de store mønt- og arkæologismesser og auktioner for at kunne opbygge sin egen samling. Efter at have studeret egyptologi og arbejdet som frivillig på Rijksmuseum van Oudheden (det nationale museum for antikviteter) arbejdede Willem for et auktionshus i Haag. Han begyndte som altmuligmand, men arbejdede sig op til at kunne vurdere og beskrive auktionsobjekter. Så Willem endte i auktionsverdenen, og Catawiki er nu heldige at kunne være hans arbejdsgiver. Hans kendskab til og viden om mønter er essentiel i hans nuværende rolle som auktionarius på auktionen over antikke mønter, både for at kunne udelukke forfalskninger og skabe en auktion, der er så varieret som mulig og som helst spænder over alt fra senromerske mønter til overkommelig pris til mere kostbare tidlige græske drakmer og statsmønter. Hans egne foretrukne mønter er tidlige græske mønter, f.eks. fra Ægina, Siracusa og Bruttium, som ofte er små kunstværker i sig selv. Willem inkluderer dem med glæde i sine auktioner, hvis de stadig er i pæn stand.

Wim van Stormbroek

Wim van Stormbroek

Auktionarius Arkæologiske fund og levn / Naturhistorie

Jeg mener, det er vigtigt at udbyde varer af høj kvalitet.

 • Arbejdede som vurderingsmand
 • Ejede sit eget galleri med artefakter
 • Over 30 års erfaring

Unikke numre

Wim van Stormbroek

Wim van Stormbroek fandt som barn tit pilespidser og flintesten. Det er, hvad der sker, når du bor ovenpå en bosættelse fra stenalderen. Tryllebundet ville han betragte disse udgravninger, og det varede ikke længe, før han selv gav det et forsøg. Han udførte adskillige udgravninger, hvor han gravede sine egne artefakter op. Efter at have etableret sit eget galleri med artefakter, håndterede han her mange andre fund, såsom en romersk stol og en helt almindelig fibula (bøjlenål). I tilknytning til sit galleri har Wim også takseret professionelle arkæologiske fund i tv-programmet Schatgraven om kunst og antikviteter. Gennem sine 20 år i denne profession så og solgte Wim tusindvis af artikler, hvilket har givet ham en enorm ekspertise på området og et uvurderligt netværk. Wim bruger nu den ekspertise hos Catawiki. Alt inden for arkæologi og artefakter dukker op på hans auktioner: fra neolitiske flintesten til egyptiske sarkofagmasker. Han mener, det er vigtigt at de udbudte objekter er autentiske. Hans erfaring som forhandler og vurderingsmand er til stor nytte her. Han kan ofte inden for få sekunder afgøre, om et objekt er interessant nok til hans auktion.

Wouter Waaijers

Wouter Waaijers

Samlekort / Tegneserier

Wouter Waaijers

Auktionarius Samlekort / Tegneserier

At sammensætte en smuk auktion er en sport i sig selv.

 • Begyndte engang på sin egen Panini scrapbog
 • Følger med i al sport
 • Tidligere hollandsk mester i minitennis

Unikke numre

Wouter Waaijers

Wouter Waaijers beskriver sig selv som en vaskeægte sportsfanatiker. Han har været involveret i sport hele sit liv både som aktiv deltager og som passiv tilskuer. Han ser fodbold, atletik, dart og tennis og dyrkede selv blandt andet (indendørs) fodbold, tennis, svømning og minitennis. Han var endda hollandsk mester i minitennis. Det siger sig selv, at Wouter fortsætter sin sportspassion ved at bortauktionere sportsmemorabilia og Panini. Han begyndte endda på sin egen Panini scrapbog, som blev en stor success. Wouter kaster al sin entusiasme for sport efter sine auktioner. Objekter med autografer, såsom t-shirts, fotos og bolde, er især populære. De er gode at bruge som fødselsdagsgaver eller samlerobjekter. Personligt kan Wouter rigtig godt lide Panini klistermærkebøger. Det europæiske mesterskabs album fra '88 er altid spændende at se, fordi det kan indeholde én af to versioner af fodboldspilleren Sjaak Troost. Han gør sit ypperste , når han sammensætter sine auktioner, for at lade sporten komme til sin ret, hvilket Wouter ser som en sport i sig selv. Ikke noget under, at han nyder det så højt.

Zsuzsa Vermesi

Zsuzsa Vermesi

Kunst (moderne) / Kuriosa

Zsuzsa Vermesi

Auktionarius Kunst (moderne) / Kuriosa

Jeg kan godt lide at give mindre kendte kunstnere en chance.

 • Bred skoling inden for moderne kunst
 • Kritisk syn med et øje for professionalisme
 • Har arbejdet for forskellige auktionshuse

Unikke numre

Zsuzsa Vermesi

Med sin enorme entusiasme og tørst efter viden begyndte Zsuzsa kort efter studierne at arbejde hen imod at blive en auktionarius. Zsuzsa har allerede givet hende ry i kunstverdenen. Med en kandidatgrad i kunsthistorie, praktikplads hos Arts & Antiques Group (AAG) auktionshus samt at have styret kunstkollektionen hos en international bank, ved hun, hvad hun snakker om. Auktionshandel passer hende perfekt. I tilgift til etablerede navne som Shepard Fairey og Zhang Xiaogang ynder hun også at give mindre kendte talenter en chance. Dog ikke uden først at have lavet den forberedende research og have kastet et par kritiske øjne på værket. Dette sikrer, at hun altid opretholder auktionens høje standard for kvalitet. Som auktionarius har Zsuzsa lært, hvor vigtigt det er at etablere gode forbindelser med sælgerne. Catawikis online fokus er en stor fordel, fordi hun kan operere hurtigt og kommunikere problemfrit. Dette gør, at Zsuzsa kan samarbejde med et stigende antal kunstnere og leverandører for at kunne sammensætte en auktion af høj kvalitet og med overraskelsesmomenter hver uge.

Download Catawiki-auktionsappen

Download fra App Store Download fra App Store

Abonner på Catawikis nyhedsbrev

Hold dig ajour med de seneste auktionsnyheder og mere.

Du kan opsige abonnementet til enhver tid

×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

Gå aldrig glip af et specialobjekt!

Catawiki bortauktionerer 30.000 specielle objekter hver uge. Indtast din mail, og vi sender dig gratis opdateringer på vores specielle objekter og store rabatter.

Nej, jeg er ikke interesseret i specialartikler eller rabatter

Luk