SÆLGERPOLITIK

Catawiki er en platform, hvor du kan tilbyde objekter til købere i en række lande over hele verden. Det er meget vigtigt for os, at vores platform er pålidelig og sikker for både købere og sælgere for at garantere den bedst mulige kundeoplevelse og de bedste salgsresultater. Dette kræver, at du accepterer og overholder reglerne i vores Vilkår og betingelser. Vi vil benytte lejligheden til at forklare de vigtigste regler for salg på Catawiki. 

REGISTRERING 

 • Brug dine egne korrekte personlige oplysninger
  Alle i Catawikis understøttede lande kan oprette en konto. Du er forpligtet til at registrere dig i overensstemmelse med sandheden, med korrekte personlige oplysninger og, på anmodning, gyldigt ID-bevis. Hvis du ikke kan identificere dig og bekræfte din identitet, kan vi muligvis ikke sende dine betalinger til dig. 
 • Salg kommercielt? Registrer med gyldige virksomhedsoplysninger
  Hvis du har en virksomhed og tilbyder numre på Catawiki kommercielt, skal du registrere dig med korrekte oplysninger om din virksomhed, herunder, hvis det foreligger, et gyldigt handelskammer- og momsnummer. Brugen af Catawiki til skatteunddragelse er forbudt.
 • Hold din konto sikker
  Du er ansvarlig for din konto og for at holde dine loginoplysninger hemmelige. Del dem ikke med andre. Hvis du har mistanke om, at en anden kender dine loginoplysninger, skal du straks ændre din adgangskode og meddele os det. 
 • Du kan slette din egen konto
  Catawiki har ret til at nægte sletning i visse situationer, fx når du for nylig har solgt et nummer, er involveret i et åbent krav med en køber, eller du har udestående betalingsforpligtelser over for Catawiki. 

 AT TILBYDE NUMRE 

 • Vi udvælger omhyggeligt numre til auktion
  Et stort udvalg af numre kan sælges på Catawiki. Se venligst vores Retningslinjer for kategorier for at kontrollere, hvilken slags numre vi accepterer og ikke accepterer. Bemærk, at du kun har lov til at tilbyde numre, for hvilke handel generelt er tilladt.
 • Du skal have ret til at sælge nummeret
  Det er yderst vigtigt for os, at du er den retmæssige ejer af dine numre, eller du er bemyndiget af ejer til at sælge dem. Hvis du ikke er det, behandler vi ikke dine betalinger. Det er strengt forbudt at tilbyde numre som en del af en falsk transaktion, fx med henblik på hvidvaskning af penge. Vi har pligt til at rapportere mistænkelige transaktioner til myndighederne.  
 • Dine nummerbeskrivelser er klare, ærlige, detaljerede og præcise
  Nævn venligst tegn på slitage, fejl eller mangler for at undgå krav.
 • Dine numre og uploadede materiale er originale og ægte
  Du må ikke krænke andres rettigheder, fx copyright og varemærkerettigheder. Dette betyder også, at du ikke må bruge fotografier fra andre personer, herunder andre Catawiki-brugere.
 • Når først et nummer er på auktion, kan du ikke tage det ud
  Det betyder, at du skal sælge til den vindende budgiver. Tilbyd venligst ikke numre andre steder, når de er på auktion på Catawiki. Vi kan ikke tolerere sælgere, der skuffer vores købere, fordi de ikke længere har nummeret, når auktionen lukker. 

 UNDER AUKTIONEN 

 • Du har ikke lov til at byde på dine egne numre
  Du må ikke byde på dine egne numre eller numre fra nogen, som er forbundet med dig. At gøre det kaldes shill budgivning. Vi anser shill budgivning som en yderst unfair og ulovlig handelspraksis, og derfor tillader vi det ikke.
 • Brug venligst vores meddelelsessystem retfærdigt
  Vi har automatiserede systemer til rådighed til at registrere forsøg på handel andre steder end på platformen. Vi yder ikke nogen betaling eller kundesupport, i tilfælde af at du gør det, og kan i sidste instans blokere din konto.  

 EFTER AUKTIONEN 

 • Nummeret skal sendes inden for 3 arbejdsdage efter betaling
  Vi underretter dig den dag, hvor køberens betaling er modtaget. Send venligst med anbefalet post og brug forsikring. Sørg altid for en gyldig 'Track & Trace'-kode, så alle involverede parter kan følge dit nummer, medmindre køberen vælger at afhente nummeret. Sporingsoplysningerne giver os mulighed for at behandle din betaling hurtigere.
 • Vær proaktiv i tilfælde af problemer
  Du er ansvarlig for eventuelle problemer i forbindelse med salget, som fx manglende overensstemmelse og forsendelsesproblemer. Hvis der er et problem med dit nummer, forventer vi, at du finder en løsning med køberen. Catawiki kan mægle om nødvendigt. I tilfælde af at salget bliver annulleret på grund af manglende opfyldelse af dine forpligtelser i henhold til købsaftalen, forventer vi, at du arrangerer returforsendelsen af nummeret på din regning.
 • Send fra din registrerede adresse
  Hvis du sender fra en anden adresse end den registrerede, skal du betale for eventuelle ekstraomkostninger, som bliver pålagt køberen. 
 • Respekter forbrugeres ret til at fortryde
  Hvis du sælger kommercielt, forventer vi, at du respekterer EU’s ‘fortrydelsesret’. Læs mere om det i denne Hjælpeartikel.

 KOMMUNIKATION MED CATAWIKI OG ANDRE BRUGERE 

 • Være respektfuld, åben og konsekvent i din kommunikation
  Dette gælder for din kommunikation med købere og Catawiki-medarbejdere. Brug ikke ukvemsord og afhold dig fra at bruge upassende sprog, fornærmelser, trusler og diskrimination.
 • Respekter andres ret til privatliv
  Brug kun personoplysninger fra andre til at afslutte salget og levering. Brug ikke personoplysninger på en kommerciel måde, fx til at sende uopfordret kommunikation.

Vi bruger dataanalyse til at overvåge og håndhæve overholdelse af vores regler. Vi har tillid til, at du bruger Catawiki på en fair og passende måde. Brugere, der ikke gør det, risikerer sanktioner, der kan bestå af blokering af deres budgivningsrettigheder, midlertidigt eller permanent tab af deres titel som topsælger eller VIP-fordele, midlertidig fratagelse af salgsrettigheder, økonomiske sanktioner og lukning af konto.