Interviews

Derfor stiger veteranbiler i værdi - Interview med vores ekspert i klassiske biler

Det er bevist til uendelighed: Klassiske biler klarer sig godt salgsmæssigt. Men hvad er tendenserne på markedet? Hvordan sælger eller køber man bedst klassiske biler? Vores ekspert i klassiske biler svarer op spørgsmål og giver sine bedste råd.

                Med Ulysse James - Ekspert i klassiske biler.

Spørgsmål: Klarer markedet for klassiske biler sig godt?
Ulysse James: "Ja, vældig godt. Hvert år tiltrækker succesfulde bilauktioner flere og flere interesserede købere". 

S: Er der forskel på årtier og biltyper (Veteranbiler, sportsbiler...)?
U.J: "Den nuværende trend viser at de såkaldte youngtimers (GMT, Turbo 80`s") stiger i værdi ved at fornye markedet og dets publikum. Prestigefyldte klassiske italienske og engelske sportsbrands er stadig populære og en stadig kilde til fascination uanset hvad. Modeller fra før krigen (undtagen enkelte enestående brands) er derimod ikke i lige så høj grad i samlernes gunst".

S: Er nogle køretøjer blevet lige så store investeringer som kunstværker er? I så fald, hvilke?
Ulysse James: "Automobiler som en langtidsinvestering er, og har altid været, bedre end kunstværker, ure og vine, mens man samtidig får et brugbart objekt, som kan bruges i rejseøjemed. mange biler fra Porsche og Ferrari har opnået rekordhøje summer de seneste par år, hvilket har tiltrukket nye investorer til dette marked i ustandselig vækst. Man skal dog passe på spekulation. Markedsvæksten lod til at tage af i 2016, men den er dog stadig dynamisk og har givet gode muligheder til amatørsamlere. Derudover, som en der ynder at bruge sine køretøjer, mener jeg altid det er bedre at købe fornøjelser fremfor trends".

Venstre: Ferrari, højre: Porsche

S: Er der forskel på salgspriser fra et land til et andet afhængig af bilens oprindelse? Kan vi opnå en bedre handel ved at købe fra udlandet, eller regulerer internettet markedet?
J.U: "På det lokale plan har tilgængelighed og opmærksomhed indflydelse på værdien, hvert køretøj har en estimeret pris som i høj grad afhænger af, hvor den bliver solgt. Internettet sørger for udvekslinger og adgang til information, som til dels regulerer markedet, når kultur og trends kan blive verdensomspændende. Selvom der kan gøres interessante handler, udgør importregler dog også visse begrænsninger".

S: Tilbyder auktioner et udvalg i alle prisklasser?
U.J: "Auktioner tilbyder et bredt udvalg af spændende muligheder for at købe en klassiske bil. Det er nemt at finde et match uanset begrænsninger i budgettet, og imodsætning til almen opfattelse udbydes mange køretøjer til overkommelige priser. Vær dog varsom med at købe biler der kræver istandsættelse; bortset fra de mest eftertragtede modeller tjener restaureringsomkostningerne sig sjældent ind igen ved et salg". 

S: Er der større sikkerhed i at købe på auktion f.eks. med hensyn til defekter?
U.J: "Selv en udsøgt flaske vin kan have fået kork, det samme gælder for klassiske biler. Dette sker dog yderst sjældent, da eksperterne giver en objektiv vurdering af de køretøjer, de har udvalgt. Eksperternes erfaring er nødvendig for at kunne opdage eventuelle fejl og mangler, og om der er tale om forfalskninger. Dette er er yderligere sikkerhed for købere".

Besøg Ulysse James` ugentlige Auktion over Klassiske biler, eller kontakt ham for en vurdering af din egen!



Opret din gratis konto
På Catawiki vil du hver uge blive overrasket over det imponerende udvalg af særlige objekter, vi tilbyder. Tilmeld dig i dag, og udforsk vores ugentlige auktioner kurateret af vores team af specialiserede eksperter.
Del denne artikel
Close Created with Sketch.
Ikke registreret endnu?
Ved at oprette din gratis Catawiki-konto kan du byde på alle vores 75.000 særlige objekter, der er på auktion hver uge.
Registrer dig nu