Interviews

De ti dyreste skaksæt i verden

Skak har gennem århundreder været et af de mest populære strategi brætspil i verden. Spillets oprindelse er svær at afgøre, men dets historie kan spores 1.500 år tilbage i tiden. Med dets simple regler kan skak spilles af både børn og amatører såvel som etablerede skakspillere.

Alt du behøver for at kunne nyde dette spil er blot et skakbræt. Men som med de fleste materielle ting nu om dage så har kvaliteten og prisen på skaksæt nået ekstremer, og helt almindelige skaksæt er forvandlet til små kunstværker, som er meget mere værd, end du kan forestille dig. Tag et kig på de ti dyreste og mest luksuriøse skaksæt som verden endnu har set!

10. Middelalderligt skaksæt fra Venedig 28.744€
Dette imponerende sæt fra Pianki vækker minder om middelalderen. Brikkerne er næsten 18 cm. høje, tredimensionelle og utroligt detaljerede. Hver brik er lavet af bronze og belagt med 24 karat guld og sølv. Selve brættet er fremstillet af onyks og også belagt med guld og sølv.

Kilde: moneyinc.com

9. Renault F1 Team Collection skaksæt - 39.523€
Dette sæt blev fremstillet af rustfrit stål, aluminium og titanium, de samme materialer der også bruges i fremstillingen af Renaults Formel 1 køretøj. Brikkerne er formet som naver og skruer fra styrehuset. Og brættet - det er lavet af kulfiber og designet med trækkraft. Dette sæt er bestemt for hurtige og aggressive spillere, som er frisk på enhver udfordring.

Kilde: renaultf1teamcollection.com

8. Silver Jubilee skaksæt - 73.401€
Dette originale håndlavede skaksæt blev lavet i 1977 i anledning af Dronning Elizabeth II`s jubilæum af Geoffrey Parker. Dette fantastiske sæt blev godkendt af United States Chess Federation og vandt Design Council Award i London. Brikkernes midte er fremstillet af ægte sterling sølv, og de er belagt med 18 karat guld på toppen. Det der dog gør dette sæt ekstra specielt er det sølvjubilæumsstempel, som hver brik bærer. Skakspillere der ynder at spille på luksuriøse sæt kan vælge at få deres belagt med sterling sølv, sterling sølv-overflade eller rent guld - mod en pris, selvfølgelig.

Kilde: richestlifestyle.com

7. Karolingisk og maurisk skaksæt  - 90.434€
Dette enestående sæt er udbudt af Pianki og designet af Piero Benzoni. Figurerne er meget detaljerede og inkluderer riddere, gribbe og kongelige. Hver brik er håndlavet og er omkring 30 cm. høje, lavet af ren bronze og belagt med 24 karat guld og sølv. Brættet er lavet af onyks med bronze og marmor belægninger.

Kilde: richestlifestyle.com

6. Karol XIV skaksæt - 106.879€
Som de foregående sæt på denne liste forestiller dette sæt også karolingiske militærfigurer. Som det førnævnte sæt blev dette også designet af Piero Benzoni og er af ren bronze belagt med 24 karat guld og sterling sølv. Brættets overflade er lavet af poleret marmor og er smukt kantet med guld og sølv. Det siges, at dette sæt er en fortolkning af den Karolingiske-Ottomanske krig, og at figurerne til dels er historisk korrekte.

Kilde: pianki.com

5. Baccarat skaksæt af krystal - 270.723€
I 2014, i anledning af det franske luksus glasfirma Baccarats 250 års jubilæum, blev dette guddommelige sæt designet og kreeret. Sættets elegante design er baseret på nogle af firmaets væsentligste designs. Brikkerne er fremstillet af håndskårede klare og midnatsblå krystaller. Hvis du har forelsket dig i dette sæt, men synes prisen er lige i overkanten, så findes der et billigere alternativ. Det japanske firma Oki Sati sælger lignende sæt for under en tiendedel af originalprisen. 

Kilde: richestlifestyle.com

4. Royal Diamond skaksæt - 470.521€
Måske er personen med hang til luksuriøse ting bekendt med navnet Charles Hollander. Charles Hollander er et firma, der er kendt for deres unikke luksusvarer, og Royal Diamond skaksættet er intet mindre end unikt og luksuriøst. Designeren bag dette sæt er den franske juveler og kunstner Bernard Maquin, som brugte 4.500 timer på at designe og udføre dette kunstværk af et skaksæt. Brikkerne er fremstillet af 14 karat hvidguld og belagt med 9.900 sorte og hvide diamanter med en samlet vægt på 186,09 karat. Antallet af arbejdstimer, ædle stene og metaller som dette sæt har krævet retfærdiggør dets heftige pris.

Kilde: moneyinc.com

3. J. Grahl skaksæt - 658.730€
Dette skaksæt er helt sikkert af en anden verden. Det blev designet i 1972 af J. Grahl for Cole familien og er et af de tungeste skaksæt i verden. Figurerne til sættet er lavet af 14 karat rent guld og sølv, og deres totale vægt er på næsten 450 gram. Brikkerne blev også designet til at ligne noget fra 1400-tallets middelalderlige Europa. Grahl benyttede en teknik ved navn "lost wax" til at designe hver brik, og gjorde at han kunne fremstille dem enkeltvis med øje for detaljen. Brættet er håndlavet af kirsebærtræ og ibenholt og belagt med sterling sølv. Den afgørende detalje på dette magiske sæt er en overflade af håndlavet glas og kirsebærtræ. Sættet kombinerer forskellige luksuriøse materialer og er nok mange skakspillere og samleres drøm. Angiveligt kan en efterligning af dette originale Grahl-sæt blive dit for bare 420.000€. Så du kan roligt begynde at spare op. 

Kilde: richestlifestyle.com

2. Art of War skaksæt - 705.782€
Enhver dedikeret skakspiller har allerede en udgave af Art of War-skaksættet - og hvis ikke, skal de have fat i et straks. Dette skaksæt, designet af Victor F. Scharstein, har et overordnet asiatisk tema - især designet af skakbrikkerne. Hver brik er håndlavet af rent guld og dekoreret med rubiner, safirer, smaragder og diamanter. Selve brættet er fremstillet af rent guld og ibenholt og belagt med endnu flere ædelstene. Det siges, at da dette sæt blev udbudt på auktion, afviste skaberen det højeste bud på 705.782€, så den reelle salgspris for dette sæt er faktisk en gåde. 

Kilde: moneyinc.com

1. Jewel Royale skaksæt - 1,2 millioner€
Jewel Royale skaksættet er et mesterværk med mesterværk ovenpå - eller det bliver det i det mindste. Dette sæt er et fælles projekt mellem smykkefirmaet Boodles og Jewel Royale. Annonceringen af projektet skabte i en del forvirring på internettet. Som bevis på dets eksistens blev en brik kreeret - kongen. Kongefiguren alene var lavet af 18 karat guld dekoreret med rubiner, og prisen er 55.768€. Et af rygterne gik på, at kongen kostede 123.946€, hvilket ville betyde, at hele sættet ville koste i omegnen af 9,1 millioner€. Til sidst manede Boodles alle rygter til jorden, og forklarede at sættet kunne specialbestilles til en pris på 1.249.249€. Den tid det tager at færdiggøre og sende dette sæt er fire måneder, så spar lidt ekstra op og hav tålmodighed hvis du vil blive ejer af et Jewel Royale skaksæt. 

Kilde: moneyinc.com

Priserne på disse mesterværker er nok overvældende, men du kan finde et andet enestående skaksæt på vores Auktion over Skak. Tag selv og tjek det ud!

Opret din gratis konto
På Catawiki vil du hver uge blive overrasket over det imponerende udvalg af særlige objekter, vi tilbyder. Tilmeld dig i dag, og udforsk vores ugentlige auktioner kurateret af vores team af specialiserede eksperter.
Del denne artikel
Close Created with Sketch.
Ikke registreret endnu?
Ved at oprette din gratis Catawiki-konto kan du byde på alle vores 75.000 særlige objekter, der er på auktion hver uge.
Registrer dig nu