History

Tegneserie-mani: Hvad er dine værd?

Hvem er din yndlings superhelt nu om dag? Superman, Batman, Green Lantern, Deadpool eller Spiderman? Da alle, og mange flere, er lavet til seriøse Hollywoodfilm eller seværdige serier på Netflix betyder det, at disse originale helte og heltinder kan indbringe flere tegneserie-penge end nogensinde før, mens de samtidig redder verden igen og igen. Nogle af de mest sjældne og interessante amerikanske tegneserier for over en million grønne dollars, men med så mange forskellige tegneserier på markedet, hvordan kan man så vide, hvad der er penge i, og hvad der ikke er?

    Af Rik Lok - Ekspert i tegnserier.

Det åbne spørgsmål angående en tegneseries værdi ændrer sig konstant. Der er dog et par fælles ting, som bestemmer om dit tegneseriealbum er bedre end de fleste. Til at starte med kan du følge disse råd, for at regne ud hvor meget din amerikanske tegneserie er værd!

1. Standen: Disseker som en kirurg
Vær omhyggelig og frem for alt ærlig. Hver side af tegneserien skal gennemses fra ende til anden for at bestemme dens stand. Bøjede, revne eller krøllede sider skal noteres ved et salg. Andre ting at holde øje med er falmede farver, gulnede sider eller hvis noget mangler såsom kuponer eller afrevne sider. Men vær ikke alt for bekymret for dette; hvis din tegneserie har en reel sjælden værdi eller indeholder en karakters første optræden, så vil den stadig sælge godt, hvis dens stand ikke er så god.

2. Popularitet og sjældenhed
Nogle gange kan din tegneseries værdi koges ned til et simpelt spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Det er vigtigt, at finde ud hvor mange udgaver af din tegneserie der stadig findes, og hvor mange der oprindeligt blev fremstillet. For at finde ud af det, er det smartest at vide hvor mange oplag albummet udkom i. Søg online eller spørg eventuelt en af Catawikis eksperter. Den gyldne regel er, at førsteudgaver er mest værd. 

3. Tjek og sammenlign
Den nemmeste og mest realistiske måde at lære din tegneseries værdi at kende er at finde ud af, hvad den tidligere er solgt for eller hvad den for nuværende sælger for. Hos Catawiki kan du for eksempel finde ud af hvad de nyeste udgaver er solgt for. Online auktions platforme er en god måde at finde ud på, hvor meget folk køber og sælger for. Derudover er Catawikis eksperter i tegnserier altid klar til at vurdere lige din tegneserie.

Er du så heldig at være ejer af en af disse sjældne tegneserier?
Er du faldet over nogle vintage tegneserier, og kan genkende en eller flere af følgende amerikanske tegneserier, så stop hvad du er i gang med, og registrer dig som sælger af tegneserier hos Catawiki her.

Action Comics nr. 1 - Solgt for rekordhøje 1,5 millioner $
Første gang Superman optrådte i en tegneserie er mange penge værd i dag.

All-Star Comics nr. 8 - Solgt for 411.000 $
Wonder Womans første optræden. Meget vigtigt, især i betragtning af af Wonder Woman har sin egen film-franchise nu. Denne tegneseries minimumværdi er 10.000$. 

Amazing Fantasy nr. 15 - 280.000 $
Spidermans første optræden på forsiden af en tegneserie er nu om dage en ret værdifuld sag.

Skynd dig at klikke ind på vores ugentlige Auktion over Tegneserier eller tilmeld dig vores klub af tegneseriesælgere ved at registrere dig som sælger.


Opret din gratis konto
På Catawiki vil du hver uge blive overrasket over det imponerende udvalg af særlige objekter, vi tilbyder. Tilmeld dig i dag, og udforsk vores ugentlige auktioner kurateret af vores team af specialiserede eksperter.
Del denne artikel
Close Created with Sketch.
Ikke registreret endnu?
Ved at oprette din gratis Catawiki-konto kan du byde på alle vores 75.000 særlige objekter, der er på auktion hver uge.
Registrer dig nu