News

10 ting du skal købe nu, som du kan tjene penge på senere

Samlerobjekter er for tiden en rigtig god investering. Faktisk investerer 1 ud af 6 investorer i samlerobjekter, og det bør du også gøre. Det behøver ikke være dyrt at komme igang, og mange af objekterne kan findes online på Catawiki.dk. Vi har sammensat en liste med 10, i tilfældig rækkefølge, ting som du skal investere i nu. Læs videre for at finde ud af hvilke ting du skal købe for at starte din nye profitable samling nu. 

10. Whiskey
Der er en stigende interesse i whiskey som en god investering, da rentesatserne er lave. Det sjældne whiskey 101 Apex 1000 index måler en whiskeys sjældenhed. Over en 8-årig periode er den steget med 361,09%. Der er også en stigende interesse for Single malt whiskeyer, nogle har er i den samme periode steget med 500%. Da whiskeyer kun bliver bedre og bedre med alderen, er det bestemt værd at investere i nu. 

9. Jade og porcelæn
Da det kinesiske marked er stærkt, kan det være en god ide at investere i ting der appellerer til dette marked, f.eks. jade. Kinesisk porcelæn er også godt at investere i, for som med alle andre kinesiske antikviteter bliver de opkøbt af kinesere, der har profiteret på det kinesiske økonomiske opsving, og som ønsker at købe antikviteterne tilbage til landet. Når disse objekter først er kommet hjem, bliver de næppe udbudt til salg igen, hvilket gør dem til en rigtig od investering. 

8. Udstoppede dyr
Ja, det er mærkeligt. Men det er sandt! Vores ekspert i udstopning, David Leggett, fortæller at der er en stigende trend med antropomorfe udstoppede dyr, eller dyr der poserer eller er klædt ud som mennesker. Tilsyneladende gælder jo mærkeligere jo bedre, når det kommer til at investere i udstoppede dyr, men et par gevirer til væggen er også i god kurs. 

7. Fotografier
Ifølge vores ekspert i i fotografering, Jamie Beeden, er der en stigende for pressefotografier, eller såkaldte "arbejdsfotos", som er fotografier fra aviser og magasiner. Det bliver mere og mere populært at eje et ægte print af et berømt billede, da det er en rimelig nem og overkommelig måde at starte en samling på.

6. Vintage håndtasker
Ofte overset af yngre generationer kan håndtasker dog indbringe pæne summer ved salg. Folk giver dem dog oftest til genbrugsbutikker, før de overvejer at sælge dem. Derfor er det en god ide at holde øje med oppemarkeder og online platforme som Catawiki, og måske være heldig at finde en vintageskat til en overkommelig pris. 

5. Japanske motorcykler
John Searle, motorcykelekspert hos Catawiki, siger at den bedste måde at investere i motorcykler på, er at købe en populær type, og den bedste mest originale med en rig historie. Enhver cykel, der har været ejet af en berømthed, er altid et godt køb, foruden britiske motorcykler fra før 1945, originale racermotorcykler samt japanske klassikere fra 1970`erne. Markedet for motorcykler er stigende, da flere leder efter lige den model de husker fra deres barndom.

4. Legetøj fra barndommen
Nostalgi gør at flere og flere søger tilbage til barndommen og deres legetøj. Derfor er vintage og retro legetøj en god investering. Voksne mennesker er villige til at betale høje priser for at genopleve deres minder fra barndommen. Ikke overraskende er noget af det bedst sælgende legetøj LEGO. Entusiaster betaler store summer for selv en lille brik, de mangler i deres skattede samling. Overraskende nok er der også mange samlere, som gerne vil fuldende deres happy Meal-sæt fra McDonalds. Besættelsen med disse forskellige lags legetøj fortsætter ind i voksenlivet, og priserne varierer meget for disse små plastikting. 

3. Moderne kunst
Det virker logisk at sige, at investeringer i kommende og ukendte kunstnere nu kan være lig med profit senere. Det der for nuværende er et pænt kunstværk af en nystartet kunstner, kan vise sig sidenhen at sælge for mange penge på auktion hvis deres popularitet stiger. En trend inden for moderne kunst er "Flip art", hvor en ny kunstner masseproducerer sin egen kunst. Dette gør samlere i stand til at købe flere udgaver af samme kunstværk, med det formål at sælge det igen med profit. 

2. Tegneserier
Førsteudgaver i perfekt stand er ofte meget dyre, men vidste du, at selv moderne tegneserier kan være mange penge værd. Husk dog på at førsteudgaver altid er mest værd, f.eks første gang en karakter optræder i en tegneserie eller nr. 1 af en udgave. Og som med mange andre ting vil fejl altid betyde en forøgelse af værdi. 

1. Frimærker
Frimærker vil næsten altid stige i værdi, og jo bedre stand de er i, jo mere vil de indbringe. Frimærker i perfekt stand og som ikke er blevet annulleret kan indbringe imponerende summer, selvom de oprindeligt blev købt for håndører. 

Vi håber, vi har inspireret dig til at begynde din egen samling og få dig startet med relativt billige investeringer, som du kan tjene penge på senere hen. Hvis du er klar til at investere, så anbefaler vi, at du går ind på vores hjemmeside, catawiki.dk, hvor du kan finde samlerobjekter inden for alle de ovennævnte kategorier. Hvis du allerede har en samling, som du gerne vil sælge, kan du registrere dig her og begynde at sælge. 





Opret din gratis konto
På Catawiki vil du hver uge blive overrasket over det imponerende udvalg af særlige objekter, vi tilbyder. Tilmeld dig i dag, og udforsk vores ugentlige auktioner kurateret af vores team af specialiserede eksperter.
Del denne artikel
Close Created with Sketch.
Ikke registreret endnu?
Ved at oprette din gratis Catawiki-konto kan du byde på alle vores 75.000 særlige objekter, der er på auktion hver uge.
Registrer dig nu