History

Top 5 af de dyreste jukebokse nogensinde fremstillet

Efter revivalen af vinyl er jukebokse ved at gøre et comeback. Musikautomaterne med møntindkast er nu mere populære end nogensinde. Med deres detaljerede design er de en glæde for dine ører såvel som dine øjne. Men hvilke er de dyreste og mest imponerende jukebokse nogensinde fremstillet? Læs videre for at opdage top 5!

5. Link Autovox, 1927 - Omkring € 35.000
Denne yderst sjældne automat stammer fra de tidligere dage af jukeboksens historie. Den var en af de første til at tilbyde et valg mellem ti forskellige grammofonplader. Autovox‘en er så stor som et skab og har ti pladespillere, hver med sin egen pickuparm og nål. Efter dens udgivelse fandt Link og andre virksomheder ud af, at en pickuparm var nok. Selv når der tilbydes en række musikindspilninger.


Billedkilde: jukebox-world.de

4. Wurlitzer Victory-model 950, 1942 - € 41.500
Wurlitzer Victory-modellen 950 er en ekstraordinær automat, der blev produceret under 2. verdenskrig. På den tid blev jukeboksproducenters produktionsfaciliteter brugt til at fremstille krigsrelaterede produkter. Men Wurlitzers berømte designer Paul Fuller var alligevel på en eller anden måde i stand til at fremkomme med en smuk ny jukeboks. På grund af materielle mangler måtte han improvisere: Mange dele, der normalt blev fremstillet af metal, blev erstattet af træ, og glas blev brugt i stedet for plastic.

Denne type jukeboks er svær at finde, og mange samlere er villige til at betale en formue for dem. I 2009 blev den imponerende samling af den sene John Gurrech solgt på auktion. Han var en entusiastisk samler og havde sit eget jukeboksmuseum i Texas, Amerika. Der blev en Victory-model 950 solgt for imponerende $ 48.875 (ca. € 41.500).


Billedkilde: Worthpoint

3. Wurlitzer-model 35, 1936 - € 66.000
På den samme auktion blev en anden Wurlitzer solgt til en endnu højere pris. En 1936 model 35 gik til sin nye ejer for omkring € 66.000. Jukeboksen var urestaureret, men på grund af sin sjældenhed var den yderst værdifuld. Den fungerer som en prototype, og kun tre siges at eksistere. Den egentlige model gik aldrig i produktion.


Billedkilde: Worthpoint

2. Gabel Kuro, 1940 - € 103.000
John Gurrech ejede også den såkaldt ‘sidste jukeboks’: en Gabel Kuro fra 1940, designet af Clifford Brooks Stevens. Det var den sidste spilleautomat med indkast af femcentstykke af Gabel Company, og der er kun seks af dem tilbage på verdensplan. Kuro‘en med veldesignede linjer i art deco-stil blev solgt på auktion for ca. € 103.000, en verdensrekord på auktion for jukebokse.


Billedkilde: Worthpoint

1. Rock-Ola 1414 President, 1942 - vurderet til over € 125.000
Men formodentlig er den dyreste jukeboks i verden Rock-Ola 1414 President. Den er vurderet til over € 125.000. Der siges kun at være én Rock-Ola 1414 President tilbage: en ægte samlers drømmemaskine.

Billedkilde: Jukebox-world.de

Er du så begejstret for disse smukke musikautomater, som vi er? Besøg vores ugentlige auktioner over salgsautomater, og du kan snart eje en selv! Ønsker du at sælge din jukeboks? Tilmeld dig her, og find ud af, hvad den er værd.

Opret din gratis konto
På Catawiki vil du hver uge blive overrasket over det imponerende udvalg af særlige objekter, vi tilbyder. Tilmeld dig i dag, og udforsk vores ugentlige auktioner kurateret af vores team af specialiserede eksperter.
Del denne artikel
Close Created with Sketch.
Ikke registreret endnu?
Ved at oprette din gratis Catawiki-konto kan du byde på alle vores 75.000 særlige objekter, der er på auktion hver uge.
Registrer dig nu