Other

Hvordan fungerer Catawiki?

Måske har du set nogle af vores fantastiske objekter online og vil gerne vide, hvordan du køber dem? Eller måske har du hørt om os gennem en ven, men er ikke sikker på, hvordan du sælger dine egne objekter på auktion? Catawiki sigter mod at gøre særlige objekter tilgængelige for alle, og derfor har vi besluttet at give dig en hurtig guide til, hvordan Catawiki fungerer, så du også kan deltage i det sjove ved at købe og sælge på vores ugentlige online auktioner!

Hvad er Catawiki? 
Catawiki er den hurtigst voksende online auktionsplatform i verden, med over 14 millioner besøgende på verdensplan hver måned. Vores mål er at gøre særlige objekter tilgængelige for alle, hvilket betyder, at hvert af de 50.000+ objekter i vores 300+ auktioner hver uge er unikke, eksklusive eller svære at finde.

Hvad gør Catawiki unik? Hver af vores auktioner kurateres af en ekspert inden for dennes felt. Vores ekspertgruppe vurderer hvert objekt, som tilbydes af vores sælgere, og bestemmer dets egnethed til auktion. Dette holder kvaliteten af auktionen høj og udvalget varieret.

Hvad kan du købe og sælge på Catawiki?
Vi har brugt udtrykket ‘særlige objekter’, men hvad betyder det egentlig? Hvert objekt på Catawiki skal have en anslået værdi på mindst € 75, som fastlagt af vores eksperter. Men endnu vigtigere, det skal være noget, du ikke ville kunne finde i din almindelige butik; det skal udløse et minde, en passion eller en forhåbning. Du kan finde flere oplysninger om, hvad der udgør et særligt objekt her. 


Hvem er vores eksperter?
Vi har en ekspertgruppe, der er virkelige mennesker, der screener hvert objekt, der tilbydes, og kuraterer hver ugentlige auktion. Hver af disse eksperter er specialister inden for deres område; de har alle haft lang personlig og professionel erfaring med deres individuelle kategorier, så de kan kuratere kun de bedste og mest interessante auktioner.


Bare en af vores næsten 200 eksperter, Lisa Kok, ekspert inden for moderne kunst

Hvordan fungerer auktionerne?

Når du finder en artikel, du er interesseret i, er det tid til at begynde at afgive bud. Uanset om der er en minimumspris, starter alle bud på kun € 1. Det er op til dig, hvordan du byder; enten kan du holde øje med auktionen og afgive dine bud manuelt, eller du kan afgive et autobud. I så fald indtaster du den maksimale pris, du er villig til at betale, og vores system vil fortsætte med automatisk at byde den næste minimumsforøgelse, indtil det når din grænse, hvilket sikrer, at du bliver ved med at være den højestbydende.

Vidste, du, at alle også kan blive sælger på vores platform? Du kan læse mere om at sælge på Catawiki her.


Hvis du ikke finder det, du søger, denne uge, kan du indstille en auktionsbesked. Du skal blot indtaste et nøgleord eller et par nøgleord, og vi vil automatisk underrette dig, når numre med disse nøgleord kommer på auktion, så du vil aldrig gå glip af at finde det ene særlige objekt, som du har ledt efter.

Køb og sælg på farten

Du kan også købe og sælge på farten med vores gratis mobilapp. Overfør nemt og indsend numre fra din mobiltelefon, når det passer dig, og afgiv dine bud, uanset hvor du er, så du aldrig går glip af slutningen på auktionen.


Sikkert betalingssystem
Catawiki har et unikt betalingssystem for at sikre den mest sikre købs- og salgsoplevelse. Når en købers betaling er indsendt, beder vi sælgeren om at sende nummeret inden for de næste 3 hverdage. Fra det tidspunkt, hvor nummeret er afsendt, tilbageholdes købers betaling i ca. 14 dage, så de har tid til at modtage nummeret og rapportere eventuelle problemer til vores kundesupport. Vi håber, at alle transaktioner forløber gnidningsfrit, men hvis der nogensinde er nogle problemer, vil vores kundesupport mægle mellem køber og sælger, når det er nødvendigt, indtil en gensidigt tilfredsstillende løsning er fundet.

Hvad koster det at deltage i Catawikis auktioner?
Det er helt gratis at oprette en konto. Det er også helt gratis at sætte så mange objekter på auktion på Catawiki, som du vil. Vi opkræver kun provision, hvis en artikel er solgt. Det betyder, at hvis du tilbyder et nummer med en minimumspris, og minimumsprisen ikke bliver opfyldt ved auktionens udløb, sælges nummeret ikke, og du bliver ikke opkrævet provision. Hvis dit nummer bliver solgt, pålægges der et provisionsgebyr på 12,5 % på det vindende bud. Denne provision geninvesteres i at fremme vores auktioner og tiltrække flere potentielle budgivere til vores numre. Vær opmærksom på, at moms kun pålægges provisionsgebyret, ikke det vindende bud. Momssatsen afhænger af dit bopælsland.

Der er også uden omkostninger at byde på vores auktioner. Når du vinder et nummer, pålægges der et auktionsgebyr på 9 % på det vindende bud. Bemærk, at eventuelle forsendelsesomkostninger ligeledes vil blive tilføjet fakturaen. Forsendelsesomkostninger varierer afhængigt af dit bopælsland. Du vil finde forsendelsesomkostningerne tydeligt angivet på hvert nummers beskrivelsesside.

Hvorfor købe og sælge på Catawiki?

Der er masser af grunde til at købe og sælge på Catawikis online auktioner fra vores sikre betalingssystem og dedikerede kundesupport, som er der for at hjælpe dig, når du har brug for det, til vores forskelligartede ugentlige auktioner og ekspertgruppe, som holder kvaliteten høj. 


Der har du den: vores begynderguide til at bruge Catawiki. Er du klar til at komme i gang? Du kan oprette en gratis konto og begynde at byde med det samme! Og hvis du gerne vil sælge på Catawiki, kan du også blive sælger gratis med den samme konto. Hvis du har flere spørgsmål, har vi et meget omfattende FAQ-afsnit, hvor du finder mange svar. 

Opret din gratis konto på Catawiki

På Catawiki vil du hver uge blive overrasket over det imponerende udvalg af særlige objekter, som vil tilbyder. Tilmeld dig igen, og udforsk vores ugentlige auktioner, der kurateres af vores team af specialiserede eksperter.

Opret en konto
Del denne artikel
Close Created with Sketch.
Ikke registreret endnu?
Ved at oprette din gratis Catawiki-konto kan du byde på alle vores 50.000 særlige objekter, der er på auktion hver uge.
Registrer nu!